Bulvár

Életfogytiglan a gyálaréti férfinek három gyilkosságért

Életfogytiglan a gyálaréti férfinek három gyilkosságért

2010. október 14., csütörtök
Életfogytiglan a gyálaréti férfinek három gyilkosságért

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szeged-gyálaréti férfit, aki 2005-ben egy vascsővel agyonverte a nagymamáját, majd 2008-ban baltával végzett élettársával, kilenc hónapos kisfiát pedig megfojtotta.

A táblabíróság a most 24 esztendős férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember, közöttük egy tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek. Az autóbusz-vezetőként dolgozó vádlott gyakran segített 74 éves özvegy nagymamájának. 2005 áprilisában határozta el, hogy néhány tízezer forintjáért megöli a nőt. Április 23-án este egy fél méter hosszú vascsövet magához véve ment el az idős asszonyhoz, a házat a szántóföldön keresztül, a kerítésen átmászva közelítette meg. Az épületbe belépve a férfi köszönt a televíziót néző asszonynak, s amikor az visszafordult a készülék felé, a vádlott a vascsővel legalább háromszor fejen ütötte, majd még négyszer lesújtott a földre eső nőre. Amikor látta, hogy nagyanyja már nem mozog és nem lélegzik, megkereste az asszony pénzét, ám csak 3-4 ezer forintot talált. Felforgatta a lakást, hogy rablógyilkosság látszatát keltse, majd autóbusszal a városba ment, ahol a barátaival szórakozott. Másnap a férfi visszament, mentőt hívott a sértetthez, valamint értesítette szüleit és a szomszédokat. A mentősök és a rendőrség kiérkezése után eljátszotta, mennyire megrendült, s ő vett részt hatósági tanúként a helyszíni szemlén. A gyilkossággal kezdetben mást gyanúsítottak a hatóságok, ám ezt a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség 2006. július 3-án megszüntette. A történtekre csak a vádlott által elkövetett következő bűncselekmény után derült fény. A férfi nagymamája megölése után élettársi kapcsolatot létesített egy fiatal lánnyal, 2008 februárjában közös gyerekük született. Időközben rendszeressé váltak közöttük a viták, s a vádlottnak szerelmi viszonya lett egy fiatalkorú lánnyal. A férfi 2008. november 11-én betért egy gyálaréti italboltba, ahol megivott egy üveg sört és 4-5 féldecis töményet. Italosan tért haza, s a nő kérdőre vonta emiatt. A vitát a kertben, a fészer mellett is folytatták, közben a vádlott felkapott egy baltát, amellyel leütötte élettársát, majd a szerszámmal még ötször lesújtott az áldozat fejére. A házba visszamenve meglátta, hogy kilenc hónapos kisfia sír. Az ágyához lépett és megfojtotta a gyereket, majd a nyakánál fogva a kert hátsó végébe vitte a holttestet. A két testet - néhány használati tárgyukkal együtt - eltemette egy harminc centiméter mély árokba. Annak érdekében, hogy tettét leplezze, a férfi azt a látszatot próbálta kelteni, hogy élettársa a gyerekkel együtt elhagyta és máshol próbál meg új életet kezdeni. A sértett telefonjával üzeneteket küldött a lány rokonainak és ismerőseinek, majd apósával együtt tett bejelentést a rendőrségen élettársa és kisfia eltűnéséről. A rendőrök az ezt követően indított eljárás során derítették fel a lány és a gyermek megölését, s később a vádlott a nagymamája meggyilkolását is beismerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.