Sport

Eddig minden meccsét megnyerte a Kosársuli

Eddig minden meccsét megnyerte a Kosársuli

2010. október 11., hétfő
Eddig minden meccsét megnyerte a Kosársuli

A két sérült Kukla és Czibere nélkül felálló EnterNet Vásárhelyi Kosársuli több mint húszpontos sikert aratott a Hódtói Sportcsarnokban szombaton a Tiszaújváros ellen. A kék-sárgák továbbra is megőrizték veretlenségüket.

Két perc alatt nyolc pontot szereztek a hazaiak, majd egy triplával már 11-1-re vezettek. Ez nem látszott a játék képén, hiszen mindkét csapat rendkívül sok hibával játszott.

Szilágyi Dani

helyére történő becserélése sokat segített.

Babut

és

Utasi

uralta a légteret,

Vas

szorgalmasan szállította a pontokat, így stabil maradt az előny. Sokat állt a meccs, hiszen mindkét oldalon sokat szabálytalankodtak a játékosok. 29-17-ről folytatódott az összecsapás az első tíz perc után. Daninak továbbra sem ment a játék, így

Elek András

újra pályára küldte

Szilágyit

, de a kék-sárgák produkciója ekkor sem javult, négyre csökkentette hátrányát a Tiszaújváros. Vas Péter triplái lendítettek ekkor a szekéren. Úgy tűnt, hogy a Kosársuli fejben nincs teljesen a Hódtóiban, de a román légiós Babut is ébredezni kezdett zsinórban négyet suhintott, így újra 13 volt közte. Kétes játékvezetői ítéletek mellett zajlott a mérkőzés. Ez azonban nem zavarta meg Vas Pétert, aki a 19. percben már negyedik hárompontosát vágta be. Mócsai is sokat tett hozzá: hat pontja mellett 10 lepattanót és négy szerzett labdát is összekapott az első félidőben. Dani nyitotta a pontgyártást a harmadik negyedben, rögtön egy hármast dobott. Ekkor már huszonöttel mentek Elek András tanítványai, akiknek úgy tűnt, hogy jót tett a fejmosás a szünetben. Utasi is magához tért, és rögtönzött tűzijátékot rendezve két triplát dobott sorozatban. A hatodik percben

Schéda

és

Grezsa

is játékba került, ez egy kicsit meglátszott a vásárhelyi védekezésen, de még így is 30 ponttal vezettek Babuték, akik tovább is tudták növelni a különbséget. Kosárszegényen indult a végjáték, csak a Tiszaújváros talált be. Utasiék a vége előtt három perccel századik pontjukat is megszerezték, ekkor Mócsai értékesített egy ziccert. Ezt hamarabb is megtehették volna a vásárhelyiek, de finoman szólva végigszerencsétlenkedték a záró periódust. A vendégeknek több mint tíz pontot sikerült ledolgozniuk. Ezután már nem sok minden változott, így az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli megőrizve veretlenségét begyűjtötte ötödik győzelmét is.

EnterNet Vásárhelyi KS - Tiszaújváros 100-76 (29-17, 24-14, 32-21, 15-24).

Hódmezővásárhely 350 néző - vezette: Balogh, Rácz, Varga

Kosársuli:

Dani 12/3, MÓCSAI 17, UTASI 17/9, VAS 22/12, BABUT 19,

Csere:

Rácz -, Szilágyi 4, Schéda 3/3, Grezsa 2, Böszörményi 4 Edző: Elek András Segédedző: Kis Sándor

Tiszaújváros:

Tóth 7/3, Pöstényi 17, Vásári 7, Benőcs D. 1, Magyar 10/9

Csere:

Csabák Bence 14/6, Radányi 4, Gyurcsó -, Benőcs V. -, Pongrácz 5, Szabó 4, Csabák Balázs 7, Edző: Benőcs Tibor Elek András:

Jól kezdtünk, és hamar eldöntöttük a mérkőzést. A nagy előny ellenére végig remekül küzdött a csapat, sajnos támadásban sok hibával. Az utolsó három percért elnézést szurkolóinktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.