Sport

Labdarúgás: a Tisza Volán SC egy pontot rabolt az éllovastól

Labdarúgás: a Tisza Volán SC egy pontot rabolt az éllovastól

2010. október 13., szerda
Labdarúgás: a Tisza Volán SC egy pontot rabolt az éllovastól

A kék-feketék a listavezető Csepel FC otthonából küzdelmes játékot produkálva, több, látványos és veszélyes akciót is kidolgozva hozták el az egy pontot. A Tisza Volán SC Szeged a véghajrában többet birtokolta a labdát, s akár a győztes gólt is megszerezhette volna.

A Winner Sport labdarúgó NB III Alföld csoport 5. fordulójának elmaradt mérkőzése:

Csepel FC – Tisza Volán SC

1-1 (1-0).

Csepel, vezette: Bodac Tamás.

Csepel:

Bongó – Németh J., Sarnyai, Haraszkó, Bajzát, Balogh Z., Vejmola, Barbai (Sándor), Miskovicz R. (Bussy), Horváth, Kaldenekker (Kemény).

Vezetőedző:

Nagy Zoltán.

Szeged:

Czirják – Pénzváltó, Dargó, Mórocz (Vastag), Grünvald, Vágó, Huszárik (Frank), Búzási, Beretka, Kazi (Huszár), Völgyi.

Vezetőedző:

Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Miskovicz, ill. Völgyi. Buchholcz Gábor:

"Mondhatjuk azt, hogy a Csepel nem érdemtelenül vezeti a tabellát, jó támadó szekcióval rendelkező csapata kissé lassú védelemmel ugyan. Három veszélyes pontrúgásunk után egy buta hibát követően tudott vezetést szerezni ellenfelünk. Hiába dolgoztunk ki helyzetek, az első félidő végén összezavarodtunk, és kapusunknak meg a jó szerencsének köszönhetjük, hogy még egy kapott gól nélkül mentünk pihenőre. A második félidőben volt egy jó tíz perce a Csepelnek, aztán szerintem elfáradtak, majd Völgyi betalált, utána pedig tudtuk a játékunkat játszani. Innentől már végig kiegyenlített maradt a játék, Mórocz kényszerű cserélje után is állta a sarat a védelem. Igazságos döntetlen született, hiszen az első félidő az övék volt, de a második játékrészben akár mi is megszerezhettük volna a győztes találatot."

Online közvetítésünk:

90+3. perc:

Vége a mérkőzésnek. A lefújás előtt két furcsa szabálytalanság történt a szegediek sérelmére, a síp néma maradt.

90. perc:

Három percet hosszabbít a játékvezető. Huszár János élete első felnőtt mérkőzésén Kazi helyett lépett pályára.

88. perc:

Móroczot le kellett vinni a pályáról egy sérülés után, helyette Vastag állt be, valamint Huszárikot váltotta Frank.

82. perc:

Barbai helyett Sándor állt játékba a Csepel csapatában. A csere után egy visszagurítást követően Huszárik 18 méterről centikkel lőtt a bal kapufa töve mellé.

77. perc:

A csepeli balhátvéd pattogós lövését hárította Czirják.

75. perc:

A középpályán Vágó négy embert cselezett ki, majd Kazihoz továbbított, akit szabálytalanul szereltek. Huszárik szabadrúgását Völgyi fejelte az oldalhálóba.

72. perc:

Mindkét csapat nagy erőket mozgósít a második gól megszerzése érdekében. Huszárik 22 méterről, fordulásból óriási bombát küldött kapura, a lövés erejére jellemző, hogy a kapus majdnem a félpályáig öklözte vissza a labdát.

67. perc:

Vágó Levente egy apró szabálytalanságért kapott sárga lapot, igen szigorú volt a játékvezető, nem úgy Huszárik esetében, akit egy csepeli védő rúgott fel kegyetlenül, ám a bírós sípja néma maradt.

65. perc:

Barbai kapott egy igen jó kiugratást, ám Pénzváltó meleg helyzetben tisztázott.

58. perc:

GÓÓÓL!!!

Egy kiugrást követően Völgyi laposan helyezett a kifutó kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába.

1-1!

Megérdemli az egyenlítést a Volán. A második játékrészben többet birtokolja a labdát.

56. perc:

Először sikerült Kazinak lefordulnia a védőjéről, de a tizenhatos oldalvonaláról a beadásába belelépett egy hazai játékos.

51.perc:

Létszámfölényes helyzetben támadott a Volán, de Vágó a kiugró Beretka és Kazi közé passzolt, így a játékszert elcsípte a csepeli védő.

46. perc:

Szeged kezdi a második félidőt.

Szünet

45. perc:

Vége a félidőnek. Nagy küzdelem, kiegyenlített játék folyt.

44. perc:

Egy kiugratást követően Horváth helyezett kapura 18 méterről, a labdát Czirják bravúrral hárította.

41. perc:

Mezőnyjáték folyik, mindkét csapat alakít támadásokat, de igazán gólveszélyes akcióig sem a Csepel, sem a Szeged nem jut el.

33. perc:

Egy ártatlannak tűnő helyzetből lőtt a Csepel, a kapufa tövén pattant a labda.

32. perc:

Völgyi elveszített egy labdát, visszarúgott a védőnek, sárga lapot kapott.

28. perc:

Szabadrúgáshoz jutottunk. Huszárik íveli be a labdát veszélyesen, de tisztáznak a hazai védők. Összességében elmondható, hogy kombinatív játékkal próbál támadni a Szeged, de a Csepel nagyon keményen védekezik.

20. perc:

Huszárik szenzációs labdával ugratta ki Búzásit, de mint ahogy már több mérkőzésen, úgy most is lábon találta a hálóőrt, a kipattanót pedig a védőbe rúgta.

11. perc:

A középkezdés után támadólag lépett fel a Szeged. Egy beívelést követően Völgyi fejelt 8 méterről kapura, de Bongó óriási bravúrral védett, a kipattanót Dargó fölé lőtte.

10. perc:

GÓÓÓL...

Nem szabadítottak fel időben szegedi védők, egy csepeli támadó ártatlan helyzetből kapura tekert, a labda irányt változtatott egy buckán, onnan kapura pattant és Miskovicz kapuba lőtte a kipattanót.

1-0.

9. perc:

Nagyon nagy iramú a mérkőzés, a csepeliek kétszer is komoly szabálytalanságot követtek el. A második szabadrúgás beívelésénél Mórocz kapufára fejelt, a kipattanót azonban hiába juttatta a vendégcsapat a hálóba, a partjelző lest jelzett.

5. perc:

Veszélyes akciókkal kezdett a Csepel, de két-három perc alatt kijött a szorításból a Szeged és két látványos támadást is kidolgozott.

1. perc:

A mérkőzést a hazai csapat kezdi. A Csepel a szokásos piros-kék csíkos mezben és kék nadrágban, a Szeged pedig narancssárga-fekete szerelésben. Vágó Levente panaszkodott mérkőzés előtt, hogy kezd lázasodni, de vállalta a játékot. Meglátjuk mennyit bír... Ahogy azt az előzetesben is írtuk a Csepel 22 ponttal vezeti a tabellát 7 pont előnnyel az őt üldöző Dabas előtt. A Tisza Volán SC Szeged 11 ponttal a 8 helyen tanyázik. Sajnos a kék-feketék több labdarúgója nem állhat a vezetőedző rendelkezésére: Végh Ariel, Mészáros Zoltán, Boldizsár Bálint és Mucsi Máté eltiltás miatt hiányzik (utóbbi kettő az ifibajnokságban szedte össze a büntetést), míg Szabó Attila és Barna Dávid azért nem léphetnek pályára, mert az összecsapás eredeti időpontjában még nem volt játékengedélyük. „Abban bízom, hogy azok is kitesznek magukért, akik most lehetőséget kapnak majd a bizonyításra. Az esélyesség terhe mindenesetre a csepelieket nyomja, hazai pályán nekik nyerniük kell, így mi nyugodtabban futballozhatunk. A saját játékunkat akarjuk játszani, s ha higgadtak, fegyelmezettek maradunk, illetve kihasználjuk az adódó lehetőségeket, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni” – vélekedett a csapat vezetőedzője, Buchholcz Gábor a mérkőzés előtti edzést követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.