Közélet

Bűnügyi nyomozás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen?

Bűnügyi nyomozás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen?

2010. október 19., kedd
Bűnügyi nyomozás indulhat Gyurcsány Ferenc ellen?
A 2006 őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott szerint bűnügyi nyomozás indulhat Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen a 2006. szeptember 17. és október 24. közötti napok eseményei kapcsán. Balsai István mindezt az általa eddig áttekintett tények, valamint a további, várható bizonyítékok alapján jelentette ki – tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

Balsai István

keddi, budapesti sajtótájékoztatóján ismertette részjelentését a 2006. szeptember 17. és október 24. közötti napokban a fővárosban történt rendőri intézkedésekről, valamint a politikai és büntetőjogi felelősök azonosításának vizsgálatáról. A miniszterelnöki megbízott azt mondta, ha még a hiányzó, elsősorban nemzetbiztonsági dokumentumokat beszerzik, „a napnál világosabb lesz az, hogy

Gyurcsány Ferenccel

szemben is el kell rendelni a nyomozást, és meg kell állapítani a felelősségét”. Közölte: olyan konkrét dokumentum, amely „fogást” jelentene Gyurcsány Ferencen, jelenleg nem áll rendelkezésükre. Megállapításukra logikai következtetések alapján jutottak. Arra a kérdésre, hogy a volt kormányfőn kívül van-e olyan konkrét személy, akivel szemben nyomozás elrendelését tartanák kívánatosnak, Balsai István válaszában

Gergényi Péter

volt budapesti rendőrfőkapitányt, az ő közbiztonsági helyettesét,

Lapid Lajost, Szabadfi Árpád

akkori országos rendőrfőkapitány-helyettest és

Dobozi Józsefet

, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori parancsnokát említette. Hangsúlyozta azonban, sem ő, sem a munkatársai nem nyomozóhatóság. Orbán Viktor kormányfő megbízottja emlékeztetett, a 2006. őszi események ügyében elrendelt nyomozások nem vezettek eredményre. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, újra kell majd indítani az eljárásokat, a cselekmények nem évültek el. Jelentős dokumentáció áll rendelkezésükre – jegyezte meg.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.