Közélet

Vagyonleltárt készíttetne a jobbikos képviselő Szegeden

Vagyonleltárt készíttetne a jobbikos képviselő Szegeden

2010. október 12., kedd
Vagyonleltárt készíttetne a jobbikos képviselő Szegeden

Egy bizottság felállítását kezdeményezi Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik önkormányzati képviselője. Ennek az lenne a feladata, hogy az elmúlt évek beruházásait vizsgálná meg, vagyonleltárt készítene az önkormányzati cégekről, és azt is feltárná, hogy ezen cégeknél milyen párhuzamosságok vannak.

Keresztúri Farkas Csaba

azt tartaná előnyösnek, ha minden párt delegálna tagot a bizottságba, de elsődlegesen külső szakértők végeznék el ezt a munkát. „Az MSZP próbálhatná így tisztázni a helyzetét, hiszen ha fölállna egy bizottság, minden képviselő szavazatával megvizsgálnák az elmúlt évek beruházásait” – jelentette be a városháza előtt kedden délután tartott sajtótájékoztatóján a jobbikos politikus. Keresztúri szerint fontos, hogy az önkormányzati cégek szervezeti struktúráját átgondolják, meg kell vizsgálni továbbá az önkormányzat és a média kapcsolatát is. „Fel kell tárni, hogy az önkormányzat mikor és mennyit költött sajtóra, ez mennyire volt indokolt, célszerű, illetve elfogulatlan” – jegyezte meg Keresztúri Farkas Csaba. Az általa javasolt bizottság munkájával kapcsolatban példaként a Somogyi utca és a Dugonics tér környékének rekonstrukciós terveit említette meg, melyben visszásnak tartja a magánérdekek előtérbe kerülését. „Az egész projekt azon múlik, hogy a területen egy szálloda megépül-e, vagyis 700 millió forintos magánberuházás megvalósul-e. Így a szállodának kitűnő zsarolási pozíciója van, de hangsúlyozom, hogy ez az én magánvéleményem.” Felhívta a figyelmet arra is, nem lehet tudni, mennyit költött a város eddig erre a programra, ezért azt javasolja

Botka László

polgármesternek, hogy nyújtsa ezt be, és majd a közgyűlés szavazzon róla. Október 14-én jár le ennek a 2,3 milliárdos program részletes akciótervének a határideje, melyből 700 millió az önkormányzat önrésze. „Az egész, amit fel tud mutatni az önkormányzat, egy szállodaépítési szándéknyilatkozat. Egy olyan szerződésről sem tudunk, mely rákötelezné a várost arra, hogy ezt valóban megépítse” – jegyezte meg Keresztúri, aki ezért is tartaná fontosnak több reális alternatíva felállítását a terv keretében. A jobbikos képviselő bejelentette továbbá, hogy első havi képviselői tiszteletdíját az iszapár károsultjainak ajánlja fel, és arra kéri a többi képviselőt, hogy kövessék példáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.