Közélet

B. Nagy a kormányhivatal élén?

B. Nagy a kormányhivatal élén?

2010. október 12., kedd
B. Nagy a kormányhivatal élén?

A jövő januártól felálló megyei kormányhivatalt B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő vezetheti egyes információk szerint. Rétvári Bence a közigazgatási reformprogram kapcsán kifejtette, hogy a jövő év elejétől létrehozandó megyei kormányhivatalok új elemet jelentenek a közigazgatásban, hiszen a területi államigazgatási szervek zöme ezekbe integrálódik.

Rétvári Bence

, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szegedi látogatásakor portálunknak elmondta, fontos, hogy amit az állam finanszíroz, azt ne küldjék keresztül még három adminisztrációs körön keresztül, hanem bizonyos feladatok az állam vegyen át. Megyei és járási közigazgatási hivatalokat és ügyfélszolgálati irodákat állít fel a kormány, a megyei kormányhivatalokat pedig kormánymegbízottak vezetik majd. Enne a posztnak várományosa egyes információk szerint B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő nem erősítette meg ezt a közszájon forgó információt, ám

portálunknak adott interjújában

leszögezte: „Természetesen nem szakadok el a helyi politikától, maradok Szegeden és Csongrád megyében mint országgyűlési képviselő, s más feladatokat szándékozok a jövőben ellátni.” „Feladatunk az egységes ügyfélszolgálati irodák felállítása, amit január elsejétől tervezünk minden megyeszékhelyen, minden megyei jogú városban, utána pedig törekszünk ezek bővítésére” – tette hozzá az államtitkár. A folyamat szeptember elsején indult, ám az átalakítást a forráshiány lassíthatja, hiszen ezt uniós forrásokból tervezi a kormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.