Gazdaság

A Tisza Volán 60 éve nyereséges

A Tisza Volán 60 éve nyereséges

2010. október 6., szerda
A Tisza Volán 60 éve nyereséges

A Tisza Volán hatvanéves tevékenysége alatt mindig nyereséges volt - mondta Szeri István vezérigazgató szerdán Szegeden sajtótájékoztatón, amelyet a cég alapításának 60. évfordulója alkalmából tartottak.

A vezérigazgató beszámolója szerint a cég fő profilja a helyközi és távolsági buszközlekedés, ennek keretében öt városban bonyolítanak helyi tömegközlekedést Csongrád megyében. További harminchárom tevékenységet is végeznek a járműjavítástól az oktatáson át a szoftver-fejlesztésig, ingatlanhasznosításig. A megye mind a hatvan települését ellátja a cég, az országban a legjobb mutatókkal. Ez azt jelenti, hogy a legrosszabbul ellátott településre is hét járatpár megy. Ez külföldi viszonylatban is nagyon jó, hiszen a német szabványok például csupán ötöt követelnek - jelezte

Szeri István.

Évente mintegy 18 millió kilométert tesznek meg a járatok, a több mint 100 millió utast szállítva. Ezzel a teljesítménnyel az ország 24 Volán-társasága közt a harmadik-negyedik helyen áll a Tisza Volán. Több mint 450 járművel dolgoznak, amelyből 390 autóbusz. Ezt 1350 munkatárs kezeli. Az ország társaságai közt itt a legmagasabb a diplomások aránya - tette hozzá a vezérigazgató. Tájékoztatott arról is, hogy az elmúlt tíz évben megújult a járműpark, az átlagéletkor Szegeden tíz év alatt van, a megye összes járművét beleszámolva pedig 12 év az átlagéletkor. A cél, hogy az teljes járműpark tíz évesnél fiatalabb legyen - tette hozzá. Tisza Volán éves bruttó árbevétele több mint tízmilliárd forint. Szerdán több mint négyszáz meghívott vendéggel ünnepelt a cég. Előadásokkal és egy mini-tárlattal emlékeztek az elmúlt hatvan évre. A tablókon a cég életét fotókon mutatták be, kiállítottak egykori egyenruhákat, formaruhákat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.