Egyetem

A klímaváltozás veszélyeiről már gyermekkorban beszélni kell

A klímaváltozás veszélyeiről már gyermekkorban beszélni kell

2010. október 7., csütörtök
A klímaváltozás veszélyeiről már gyermekkorban beszélni kell

A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben a „Kerékpárral az iskoláig” című pályázat részeként filmvetítést rendeztek az intézmény diákjainak, dolgozóinak és a meghívott vendégeknek.

A filmvetítés a környezetvédelem jegyében folyt. A tagintézmény vezetője,

Horváth Norbert

fontosnak tartja, hogy az intézményben tartott KRESZ-oktatás után még tovább népszerűsítse a kerékpározást, mind az iskola diákjai, mind pedig a pedagógusok körében. „Fontos számunkra, hogy gyermekeinket környezettudatosságra és a helyes életmód szellemében neveljük. A kerékpározás mindamellett, hogy sport, szórakozás is” – mondta az intézmény vezetője. A film

Al Gore

amerikai politikus, Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista sikerkönyve alapján készül két Oscar-díjat nyert dokumentumfilm, a Kellemetlen igazság volt, mely az emberiség okozta éghajlatváltozással ismertette meg a nézőközönséget, s felhívta a figyelmet a klímaváltozás elleni harc szükségességére.

Makra László

, a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani Tanszékének docense a vetítés előtt elmondta, reméli, hogy a film elgondolkoztatja a gyerekeket, hiszen ha összefognak ők is tehetnek a klímaváltozás ellen, akár már azzal, hogy kerékpárral közlekednek az iskoláig. A vetítés végén a gyerekek a felnőttekkel közösen, papírokra írták gondolataikat, hogy mi az, amin változtatniuk kéne a jövőben, a környezetük megóvása érdekében, s az intézmény udvarán egy léggömbre kötve feleresztették. A pályázat első lépéseként megépült a 24 kerékpár elhelyezésére alkalmas időjárást álló, fedett kerékpártároló, s az európai uniós szabályoknak megfelelő tusolóval egybekötött tágas öltöző. A projekt összköltsége közel 7 millió forint volt, melyhez a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat biztosította az önerőt. A projekt folytatásaként a gyerekek jövő héten kerékpáros túrán vesznek részt.


Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola - osztály

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.