Sport

Vízilabda Euroliga-selejtező Szegeden

Vízilabda Euroliga-selejtező Szegeden

2010. szeptember 22., szerda
Vízilabda Euroliga-selejtező Szegeden
A Szeged Beton, a Rijeka, a Nagyvárad és a Montpellier részvételével rendezik péntektől Szegeden az Euroliga egyik csoportmérkőzéseit. A Szeged Beton együttese második alkalommal vesz részt az Euróligában, először nem sikerült a továbbjutás. Péntektől rendezik az újszegedi sportuszodában a vízilabda Euroliga egyik csoportmérkőzéseit. A Szeged Beton együttese nehéz kvartettbe került, hiszen a horvát Rijeka a nyáron nagyon megerősödött, a romániai Nagyvárad kiváló játékerőt képvisel, és a francia Montpellierrel is meggyűlt már a baja a szegedi gárdának. „Az első napon a Montpellier-t illik legyőzni, bár azért vigyáznunk kell, mert a Fradiból leigazolták a nyáron a kapust, Jászberényi Gábort. A nagyváradban öt román válogatott játszik és három magyar, Monostori, Kádár és az exszegedi Barát Ferenc erősíti együttesüket. A Rijekát a nyáron nagyon megerősítették, leigazolták a Varga-testvéreket, a legjobb spanyol játékost Garciat, és több horvát kiválóság küzd a csapatukban. Azt szeretném, ha a vasárnapi Rijeka-meccs bemutató jellegű lenne, ami azt jelentené, hogy legyőztük előtte a Nagyváradot és a Montpellier-t” – mondta Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője. A csoportból az első két helyezett együttes jut tovább. A Szeged Beton eddig egyszer szerepelt az Euroligában, de nem került a második csoportkörbe. „Minden téren előrelépést szeretnék – jelentette ki Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke. – Azt gondolom, nagy előny, hogy együtt maradt a csapatunk, ahol pedig játékost cseréltünk, ott erősödtünk. És az is az optimizmusomat táplálja, hogy a fiatalok tapasztaltabbak lettek, és úgy érzem, jól használhatók majd az idei Euroligában és a bajnokságban” – hangsúlyozta az elnök. A csapatkapitány, Varga Péter azt emelte ki, hogy kemény alapozáson van túl a társaság, az elmúlt hónapokban csak fizikális felkészítést kaptak, mert több hiányzó volt a keretből. „A Vasas elleni első edzőmeccsen olyan képet láttam a csapatról, ami miatt derűlátó vagyok. Ha így játszanánk a bajnokságban, akkor elégedett lennék és elérnénk céljainkat” – mondta a csapatkapitány. A 12 év után visszatérő sokszoros válogatott, Európa-bajnok Kiss Csaba kifejtette, hogy sokat vár a csapattól, annál is inkább, mert nagyon együtt van a társaság a vízben és a parton is. „A döntő pillanatokban ennek az összefogásnak kamatoznia kell. Tapasztalatom szerint, a nehéz pillanatokat akkor éli jól meg a csapat, ha a játékosok nemcsak lejárnak edzeni, hanem szeretnek is együtt lenni. Most a Szeged Beton ilyen, minden pillanatát élvezem a tréningeknek, örülök, hogy itt lehetek újra Szegeden” – fogalmazott derűlátóan a sok nagy csatát megért Kiss Csaba. Az újszegedi sportuszodában az Euroliga-selejtezőt pénteken, szombaton és vasárnap rendezik. A nőknek a belépés ingyenes.

A program

Péntek, 15.30: Rijeka (horvát) – Nagyvárad (román). 17.00: Szeged Beton - Montpellier (francia). Szombat, 15.30: Rijeka – Montpellier. 17.00: Szeged Beton - Nagyvárad. Vasárnap, 10.30: Nagyvárad – Montpellier. 12.00: Szeged beton – Rijeka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.