Bulvár

Tengelicek utaztak a hátsó ülésen Röszkénél

Tengelicek utaztak a hátsó ülésen Röszkénél

2010. szeptember 10., péntek
Tengelicek utaztak a hátsó ülésen Röszkénél

Több százezer forint eszmei értékű élő tengelicet foglaltak le a vámosok a napokban Röszkénél. A madarak egy német állampolgár autójának hátsó ülésén utaztak, aki azonban nem rendelkezett engedéllyel a behozatalukra - közölte a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI-vel.

Sipos Jenő

tájékoztatása szerint a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre egy német állampolgárságú férfi, aki úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű tételes vizsgálata mellett döntöttek. Annak során a gépkocsi hátsó ülésén egy kalitkában 13 élő tengelicet találtak, amelyek szállításához a sofőrnek nem volt engedélye. A vámhatóság a védett állatokat lefoglalta és a Szegedi Vadasparkba szállította, a gépjárművet vezető német férfi ellen pedig természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást. A szakértő véleménye szerint a madarak védettek, eszmei értékük több százezer forintra tehető. A tengelic (Carduelis carduelis) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe és a pintyfélék (Fringillidae) családjába tartozó faj. A madár magyarul stiglinc néven is ismeretes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.