Bulvár

Szombattól újabb forgalomváltozások a 3-as villamos vonalán

Szombattól újabb forgalomváltozások a 3-as villamos vonalán

2010. szeptember 30., csütörtök
Szombattól újabb forgalomváltozások a 3-as villamos vonalán

Október 2-án, szombaton várhatóan újabb forgalmi változások lépnek életbe a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden a Kálvária sugárút és a Vásárhelyi Pál utca kereszteződésében, valamint a Kálvária térnél.

A 3-as villamosvonal rekonstrukciója október 2-án, szombaton a tervek szerint újabb forgalmi rend változásokat von maga után Szegeden. A kivitelező elkészült a vágánycserével a Kálvária sugárút Vásárhelyi Pál utcai csomópontjában, ennek köszönhetően visszaáll az eredeti közlekedési rend. Minden sáv minden irányban járható lesz, a közlekedési lámpák az eredeti rendben működnek. A Kálvária téri kettős vágányrendszert bővíti a kivitelező a II-es kórház irányában. Emiatt a teljes szélességben lezárják a Kápolna utca Kálvária sugárúti csatlakozását. A munkálatok várhatóan 4 hétig tartanak. A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserél 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektet. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épül. Megújul a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cserélnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.