Szerda: Újra Szabadegyetem – Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Máté-Tóth András professzor A vallási élmény sokfélesége című előadásával folytatódik a Szabadegyetem – Szeged programsorozat a TIK-ben. A Szent Gellért Fesztiválon a Dómban kamarakoncert lesz, Bálint Sándor hagyatékáról készült könyvet mutatnak be a Móra Ferenc Múzeumban, a Somogyiban pedig kamaratárlat nyílik Faludy György születésének századik évfordulóján. A könyvtár és a színház közös játékával ismét színházjegyet nyerhetnek, a Közéleti Kávéházban vendégeskedik Kalmár Márton szobrászművész, a Kőszilánkok című könyv szerzője, és – nem csak vitaminhiányosoknak – ismét lesz Vitamin a Grand Caféban.

Szent Gellért Fesztivál

A Szent Gellért Fesztivál folytatódik, szerdán 19.30-kor a Szegedi Fogadalmi Templomban kamarakoncert lesz. Fellép a Stadler Quartett: Frank Stadler (hegedű I), Bajusz Izsó (hegedű II), Pedrag Katanic (brácsa), Peter Sigl (cselló). A részletes program megtalálható a www.stgellertfestival.com oldalon.

Szabadegyetem – Szeged

Máté-Tóth András professzor A vallási élmény sokfélesége című előadásával szerdán este 18 órakor folytatódik a Szabadegyetem – Szeged programsorozat az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában. A szemeszter nyitóelőadásán az SZTE Vallástudományi Tanszékének vezetője William James halálának századik évfordulója kapcsán beszél a valláslélektan megalapítójának tekintett kutató munkásságáról, és a tudós a Vallási élmény sokfélesége címet viselő fő művéről.

Könyvbemutató

A Móra Ferenc Múzeumban szerdán 16 órakor könyvbemutató lesz: Vallásos ponyvanyomtatványok Bálint Sándor hagyatékában. A kötetet bemutatja: Barna Gábor tanszékvezető (SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék). Beszélgetőtársak a szerkesztők és szerzők: Zombori István, N. Szabó Magdolna, Székely Anna, Saliga Irén. A Móra Ferenc Múzeumban a Válogatás Bálint Sándor szakrális gyűjteményéből című, a Szakrális Művészetek Hete alkalmából rendezett kiállítás megtekinthető december 19-ig, hétfő kivételével naponta 10-17 óráig. További részletek a http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=idoszakikiallitasok oldalon.

Faludy emlékkiállítás a Somogyiban

A Somogyi-könyvtár 2. emeletén szerdától látható “Nem hirdettem eszméket, s magamat a világ koronájának se tartom” címmel rendezett kamaratárlattal emlékeznek a 100 éve született Faludy Györgyre.

Könyvtári játék – Csárdáskirálynő

A könyvtár és a színház közös játékával ismét színházjegyet nyerhetnek ajándék áron.

A kérdések Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című operettjéhez kapcsolódnak. A megfejtések leadási határideje: 2010. október. 11. A megfejtéseket postán (6720 Szeged, Dóm tér 1-4.) és e-mailben (muveszet@sk-szeged.hu) is elküldhetik, vagy leadhatják személyesen a könyvtár földszinti adminisztrációjában. Kérik a megfejtőket, hogy elérhetőségüket (e-mail cím és telefonszám) feltétlenül adják meg! A részletek és a kérdések megtalálhatók a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz oldalon.

Reök Önképzőkör

Szerdán 16.30-kor Önképzőkör lesz a Reökben Újvári Edittel. A program: Rembrandt rézkarc-kiállítás; tárlatvezetési ismeretek (elmélet és gyakorlat); a rézkarc technológiája.

Közéleti Kávéház

A Somogyi Könyvtárban szerdán 17 órakor könyvbemutató: Kőszilánkok. Vendég: Kalmár Márton szobrászművész, a könyv szerzője. Bemutatja a könyvet, és a szerzővel beszélget: Kovács Miklós. Házigazda: Majzik István kiadó.

Az Állam-és Jogtudományi Kar társalgójában (Tisza L. krt. 54.) szerdán 17 órakor A rendszerváltás problémái és kutatás lehetőségei. Vendég: Tőkés Rudolf politológus, emeritus professzor (University of Connecticut, USA). Házigazda: Révész Béla politológus (SZTE ÁJTK).

A Roosevelt téri Halászcsárdában szerdán 18 órakor Mesék az Erőrőla Titok, amit mindenki elfelejtett: Teremtés. A mindennapok csodái. Vendég: Dezső Csaba Péter archeikus sorskép elemző. Háziasszony: Princzné Katalin, pszichotronikus tanítvány, reiki mester.

Vitamin a Grand Caféban

Ismét lesz Vitamin – irodalmi beszélgetés a Grand Caféban szerdán 21 órakor. A harmadik évad nyitányaként Garaczi László: Arc és hátraarc című új lemurregénye kerül górcső alá. A kötetről Milián Orsolya kritikus, Szilasi László irodalomtörténész, Sinkovitz László egyetemi hallgató beszélgetnek. Moderátor: Gaborják Ádám kritikus. Részletek a www.grandcafe.szeged.hu oldalon.

Autómentes nap Szegeden

Sokszínű programok várják az érdeklődőket Szegeden, az Autómentes napon, a Széchenyi téren. Színpadi programok, játékos programok egész nap, bringás reggeli 6-10 óra között a Dugonics téren. Baleseti szimuláció a Huszár Mátyás rakparton 11.30-kor. Forgalmival ingyenes a közösségi közlekedés szerdán Szeged helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési járművein, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával a családok (2 felnőtt és 3 gyermek) ingyenesen utazhatnak. A nap részletes programját a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/automentes-nap-szegeden/5061 oldalon olvashatják.

Szerdai moziműsorok

A Grand Café mozi teremben:

18 órakor: A tetovált lány – feliratos svéd-dán-német film, rendező: Niels Arden Oplev.

21 órakor: Ajami – feliratos német-izraeli film, rendező: Yaron Shani, Scandar Copti.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 órakor: A varázslótanonc – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: Jon Turteltaub.

18 órakor: Step Up 3 – 3D – színes, feliratos amerikai romantikus-zenés film. Rendező: Jon M. Chu

20 órakor: A kaptár – Túlvilág 3D – színes, amerikai akció, sci-fi. Rendező: Paul W.S. Anderson.

Balázs Béla terem:

15.30-kor: Levelek Júliának – színes, feliratos amerikai romantikus film, rendező: Gary Winick.

18 órakor és 20.30-kor: Kövéren szép az élet – színes, feliratos spanyol film, rendező: Daniel Sánchez Arévalo.

Csőke József terem:

17 órakor: Vespa – színes, magyar film, rendező: Groó Diana.

19.30-kor: A sivatag virága – színes, feliratos német-osztrák-francia film, rendező: Sherry Hormann.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerdán 19 órakor a Molnár Dixieland Band és a Storyville Jazz Band közös koncertje lesz.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Jogász-Közgazdász Nyitóbuli. Bacardi akció! Házigazda: Dj. Afus és Dj. Gerappa. ÁJTK-soknak és GTK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK-s buli Patkós doktorral. Grant’s Whiskey + Cola akció.

Előző sztori

Bravúr! Kupán verte a Volán az NB I-es Szolnokot + VIDEÓ, FOTÓK

Következő sztori

Hódmezővásárhely, Kossuth tér