Sport

Szedeák: összefogás a szegedi diáksportban

Szedeák: összefogás a szegedi diáksportban

2010. szeptember 17., péntek
Szedeák: összefogás a szegedi diáksportban

Csütörtökön a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák kosárlabdacsapat sajtótájékoztatóján Kardos Péter, a klub elnöke egy felmérésről tájékoztatta a jelenlevőket, melynek tanúsága szerint az iskolai keretek között működő tömegsport gyakorlatilag megszűnt Magyarországon - ez ellen kíván hatni a Szedeák, amit az alábbi közleményben olvashatnak.

„Az iskolai keretek között működő tömegsport Magyarországon gyakorlatilag megszűnt, az egyesületek ezt az űrt – miden erőfeszítésük ellenére – nem tudják betölteni. Meggyőződésünk szerint a diáksport tömegesítése legalább annyira pedagógiai feladat is, mint a jövő sikeres magyar élsportjának záloga. Az iskolai diákolimpiai részvételi adatok bizonyítják, hogy Szeged a gyenge magyar mezőny leghátulján kullog. Minden döntéshozónak megvan a saját felelőssége és szerepe abban, hogy itt tartunk, s közös felelősségünk, hogy változtassunk ezen a helyzeten. A Szedeák vezetősége ezért úgy döntött, átveszi az U11 és U12 korosztályban a magyar bajnokság területi fordulóinak szervezését, és minden, az egyesülettel bázisiskolai kapcsolatban álló szegedi általános iskola részére lehetővé teszi a versenyeken történő ingyenes részvételt. Ezen túlmenően minden szegedi oktatási intézményben tanuló diák a 2010/11. évi bajnoki évadban ingyen látogathatja az NB I A csoportos férfi kosárlabda csapat hazai mérkőzéseit. Hiszünk abban, hogy bármely sportágban a magas színvonalú, izgalmas mérkőzések élőben történő megtekintése olyan motiváló élmény lehet a fiataloknak, melynek hatására egyre többen kezdenek el sportolni. Ez az, amit mi jelenleg tehetünk a helyzet jobbításáért, s mindezek alapján felkérjük a szegedi élsportban tevékenykedő egyesületeket is, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, s tegyék lehetővé a szegedi diákok ingyenes belépését a rendezvényeikre.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.