Közélet

Superman-póló és a civil fórum közleménye Botkának

Superman-póló és a civil fórum közleménye Botkának

2010. szeptember 29., szerda
Superman-póló és a civil fórum közleménye Botkának

Nagy vihart kavart a kampányhajrában, hogy egy tettlegességig is fajuló vita alakult ki egy plakátragasztó csapat és egy üzlettulajdonos között kedd hajnalban, amit a névhasonlóság miatt összefüggésbe hoztak egy civil szervezettel. Az ügyről szerdán a Jobbik szegedi szervezet tartott sajtótájékoztatót és a civilek is kiálltak, hogy elutasítsák nevük – szerintük szándékos – besározását

.

A városháza előtt a Jobbik szegedi szervezete jelentette be, hogy elítélik a negatív kampányt és bejelentést tesznek a választási bizottság megfelelő szervénél a szabálytalan plakátragasztások miatt.

Varga Antal

alelnök leszögezte, hogy a helyi választási bizottságnál bejelentést tesz, mert a Szegediek Civil Fóruma leragasztotta plakátjukat, majd pedig kifejtette, hogy a hazudtam.hu oldalt elítéli, mert az egy negatív, lejárató kampány része, s arra kéri a pártok képviselőit, hogy inkább a programjukról beszéljenek. „Mi mindig is a rend pártján álltunk, elítéljük az erőszakot” – mondta a politikus. „

Novák Előd

, a párt országos alelnöke elindított egy kezdeményezést, melynek a címe 'A politikai álláshalmozók csapolják a közpénzt'” – folytatta Rácz Tibor a Jobbik szegedi szervezetének másik alelnöke, hozzátéve, hogy ők Szegeden ezt a címet Botka Lászlónak szeretnék odaadni, ezért egy Superman-polót juttatnak el hozzá. Véleményük szerint Botka egy nagyon komoly álláshalmozó, hiszen egyrészt az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja és Szeged polgármestere. "Mi élősködésnek tartjuk a politikai álláshalmozást" – szögezte le.

Helyreigazítást kérnek az igazi civilek

A helyszínre érkeztek a Szegedi Civil Fórum tagja is, akik egy sajtóközleményt adtak át a sajtó képviselőinek, melyben leszögezik, hogy tagjaik közt minden párt szimpatizánsai megtalálhatóak, a város közvagyonának és a polgárainak érdekeit képviselik minden cselekedetükkel. Hozzájuk s laza szövetségeseik nevéhez – Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, Védegylet Egyesület Szegedi Csoportja, Mars téri Kereskedők Egyesülete, Együtt a Szegedi Labdarúgásért Civil Mozgalom – kötődik többek között a Szeviép és a város közötti kétes ingatlanügy megakadályozásával a városi stadion megmentése, Mars téri kereskedők magántulajdonának védelme, fellépés a látványfürdő munkabéreinek „lenyúlása” ellen, Szeged és Debrecen focijának összehasonlító óriásplakátja segítségével a labdarúgás nehéz helyzetének demonstrálása.

A Szegedi Civil Fórum megkísérelte átadni Botka Lászlónak a sajtóközleményt, melyben megkérik, az önkormányzat által működtetett városi honlapon korrigálják a róluk szóló pontatlan és hiteltelen információt. A portás azt az utasítást kapta, senkit nem engedhet be, minden kérelmet postai úton fogadnak...

Akár feljelentést is tesznek

A Jobbik sajtótájékoztatója után a Szegedi Civil Fórum képviselői adtak át egy sajtóközleményt. Melyben a következő olvasható:

Néhány órája jutott tudomásunkra, hogy egyes politikai pártok, valamint Szeged város jelenlegi vezetése mocskos választási sárdobálásba akarja bevonni a Szegedi Civil Fórumot is. Laza szövetségünk a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, Védegylet Egyesület Szegedi Csoportja, Mars téri Kereskedők Egyesülete (MKE) és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért Civil Mozgalom (EaSZL) részvételével 2009. augusztus 5-én alakult. Nevünk tehát helyesen Szegedi Civil Fórum, és nem pedig Szegediek Civil Fóruma, ahogy az a hazudtam.hu honlapon szerepel. Tagjaink között megtalálhatóak minden fontos politikai párt szimpatizánsai, illetve nagyon sok a politikától független polgár is. Tevékenységünket mindig civil ügyekért, az ügyek mellett végeztünk, büszkén vállalva tetteinket, eredményeinket, többek között: a Szeviép-Botka ingatlanmutyi megakadályozása, a SZVSE és Szeol-pálya megmentése, a Mars téri kereskedők magántulajdonának védelme, fellépés a látványfürdővel kapcsolatos munkabérek ’lenyúlása’ ellen, Debrecen és Szeged polgármesterének és focijának összehasonlító óriásplakátja. Most határozottan visszautasítjuk civil nevünk és tevékenységünk bemocskolására, köztörvényes bűncselekményekhez való kötésére tett kísérletüket. Felszólítjuk Szeged város vezetését, hogy honlapján azonnal szüntesse meg valótlan állításait, jelentessen meg nevünk tisztázásáról helyreigazítást, és erről sajtóközleményt adjon ki. Tegye mindezt azért, mert az általuk kritizált honlapot nem mi jegyeztük, jegyezzük. Várjuk a rendőrségtől, hogy a plakátragasztók kilétét fedje fel, ehhez ha kell, minden a rendelkezésünkre álló segítséget megadunk.

A Szegedi Civil Fórum továbbra is csak civil ügyekért fog dolgozni és minden szegedi politikai erő figyelmét felhívja, hogy nekik is a civilek érdekeit kell szolgálni és nem fordítva, mint ahogy a jelek szerint egyesek most gondolják.

Szeged, 2010.09.29.

Sinkó Csaba (EaSZL) és Német János (MKE

) A civilek még hozzátették, hogy amennyiben kérésüknek nem tesznek eleget, s nem történik helyreigazítás, úgy jogi útra terelik az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.