Közélet

Sansz-nap az egyetemen

Sansz-nap az egyetemen

2010. szeptember 21., kedd
Sansz-nap az egyetemen

Szeptember 23-án, 10-17 óra között az Szegedi Tudományegyetem jogi karának épülete előtti téren rendezik meg a Sanszot – a képességek napját. Az érdeklődők megismerhetik a mozgás- és látássérült társaik közlekedési és életvezetési nehézségeit és információt kaphatnak a segítés lehetséges formáiról is. Számos szemléltető eszközzel és szimulációs gyakorlattal közelebb kerülhetnek az érintettekhez.

A téren látássérüléseket szimuláló szemüvegben kipróbálható (kísérővel!) a fehér bottal való közlekedés, tapasztalható, milyen sokat segít a burkolati vezető sáv. A vállalkozók kerekesszékbe ülve közlekedhetnek a téren, egyszerű „akadálypályán” keresztül. Több érdekes, látássérültek által használt játékkal és tárggyal lehet ismerkedni, játszani. A résztvevők beszélgethetnek fogyatékossággal élő emberekkel, köztük mozgás-, látás-, hallássérült és diszlexiás hallgatókkal. A program létrehozásában közreműködnek: Esélyek háza, Kreatív Formák Alapítvány, Vakok Egyesülete, Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a SZTE önkéntes személyi segítői. A szegedi Kenderbolt minden alkotni vágyót bevon a makramézás rejtelmeibe, egy-egy karkötőt bárki elkészíthet magának, aki rászánja az elkészítéséhez szükséges időt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.