Sport

Pénzdíjért és trófeáért a labdarúgó megyei magyar kupában

Pénzdíjért és trófeáért a labdarúgó megyei magyar kupában

2010. szeptember 8., szerda
Pénzdíjért és trófeáért a labdarúgó megyei magyar kupában

A labdarúgó magyar kupa rangjának emelésére törekszik a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és a SZEGEDma.hu - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón a Szeged Étteremben. 2010 őszén már SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa néven indult el a sorozat megyei selejtezője, a CSLSZ 200 ezer forint pénzdíjjal, portálunk díszes vándorserleggel jutalmazza a legjobbakat.

A CSLSZ új vezetése azon dolgozik, hogy minél inkább segítse a megyei csapatokat, s új impulzusokat adjon számukra a mindennapokban. Ennek a törekvésnek egyik állomása, hogy külső források bevonásával pénzdíjassá tették a magyar kupa megyei selejtezőjét. Szeretnék, ha a kupa idehaza is elnyerné méltó rangját, amit külföldön betölt, hiszen ez az a lehetőség, ahol évről évre a kiscsapatok is összefuthatnak a nagyokkal, sőt, akár meg is lephetik őket - beszélt szándékaikról

Nógrádi Tibor

főtitkár. A megyei selejtező végére - jövő tavasszal - négy csapat marad állva, ők egymérkőzéses elődöntőkön csapnak össze. Ezt követően a harmadik, illetve az első helyért sorra kerülő mérkőzéseket egy később kijelölendő helyszínen tartják egy színes, nézőcsalogató focigála keretében. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa győztese elnyeri portálunk díszes vándorserlegét, illetve 80 ezer forintot zsebelhet be. A második 60, a harmadik 40, a negyedik 20 ezer forintot kasszíroz. További újítás - folytatta a főtitkár -, hogy a kiscsapatok esélyt kapnak a menetelésre azáltal, hogy a 3. fordulót (azaz a nyolcaddöntőt, mikor a most szerdán állva maradó tizenkettő alakulathoz a Tisza Volán SC, a Hódmezővásárhelyi FC, az Ásotthalom és a SZVSE-Gyálarét csatlakozik) már vaksorsolás alapján rendezik, azaz akár NB III-es gárdák is összekerülhetnek, illetve az alacsonyabb osztályú továbbjutók is találkozhatnak egymással. Nógrádi Tibor szerint már az 1. fordulóban is érezhető volt, hogy az együttesek nyitottak a CSLSZ és a SZEGEDma.hu kezdeményezésére: a teljesség igénye nélkül olyan remek párharcokat láthattunk, mint a Bordány-Kiskundorozsma, az FK 1899 Szeged-Röszke (tizenegyesekkel dőltek el) vagy éppen a Bütyök Csárda Mártély-Fábiánsebestyén derbi. A sportvezető külön kiemelte a Csanytelek alakulatát, mely rendkívül komolyan veszi a kupát már hosszú évek óta.

Bakai Csaba

CSLSZ-elnök reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben ilyen és hasonló eszközök révén sikerül a nézőket visszacsábítani a pályákra, hiszen - emelte ki - a labdarúgásban talán ez az egyik legfontosabb. Elárulta továbbá, hogy a szövetség a mai naptól kezdve 330 remek minőségű labdát oszt ki a csapatok között, ezzel is segítve munkájukat. Portálunk főszerkesztője,

Pintér M. Lajos

pedig azt mondta: a SZEGEDma.hu továbbra is nyitott arra, hogy minden lehetséges módon segítse a megyei labdarúgást. Reméli, hogy a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa helyosztó gálája olyan nagyszerű futballünneppé növi ki magát, mint a SZEGEDma.hu, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom és a CSLSZ által a szegedi labdarúgás születésnapjára évről évre szervezett ünnepség. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2. fordulóját szerdán rendezik meg, az eredményekről este beszámolunk. A 3. forduló nyilvános sorsolására szeptember 13-án (hétfőn) 10 órakor kerül sor portálunk szerkesztőségében, melyre a továbbjutó csapatok és a média képviselőit is szeretettel várjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.