Közélet

Orbán: Szeged is csatlakozzon a változáshoz + VIDEÓ, FOTÓK

Orbán: Szeged is csatlakozzon a változáshoz + VIDEÓ, FOTÓK

2010. szeptember 27., hétfő
Orbán: Szeged is csatlakozzon a változáshoz + VIDEÓ, FOTÓK

Városunkban járt a miniszterelnök

Szegeden járt hétfőn Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki Bohács Zsolt, országgyűlési képviselővel és a polgármeterjelöttel, B. Nagy Lászlóval találkozott, és egy rövidebb sétát tettek a Kárász utcán. Ezután a Telin Televízió vezetősége – Oláh János, Bonifert Gábor és Pintér M. Lajos – fogadta őt, ahol exkluzív interjút adott, melyben arról is beszélt, hogy a kormánynak fontos Szeged, a városnak kormánypárti polgármesterre van szüksége, s kérte a választókat, hogy épp ezért támogassák B. Nagy Lászlót az október 3-i önkormányzati választáson.

Minél nagyobb siker, annál gyorsabb változás

Orbán Viktor hétfőn Szegeden újságírók előtt megerősítette, hogy a kormány gazdaságpolitikájának fókuszában tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozása áll - olvasható Szijjártó Péter közleményében. Tájékoztatása szerint a miniszterelnök elmondta, hogy sikeres Szeged nélkül nincsen sikeres Magyarország, ezért Szegeden meg kell tartani azt a bizalmat, amelyet az áprilisi választáson pártja visszakapott. Orbán Viktor abban állapodott meg B. Nagy László polgármesterjelölttel, hogy még ebben a ciklusban megkezdődik az új Tisza-híd felépítése - közölte a szóvivő. A miniszterelnök azt is világossá tette: minél nagyobb sikert ér el a Fidesz az önkormányzati választáson, annál gyorsabb lesz a változás.
„Szeged egy komoly város, ami nélkül nem képzelhető el Magyarország, a magyar életerő megtestesülése, hiszen a Tisza-parti település volt az, ahol Trianon után új tudományos bázis létesült. Az egész országban hatalmas változás megy keresztül idén, melyben Szegednek is részt kell vennie. Ez egy példátlan, történelmi pillanat! A változáshoz azonban egy széles összefogás kell, amihez szükséges a Fidesz, B. Nagy László polgármesterjelölt sikere. A jelölt úrral most egyeztünk meg, hogy ha megválasztják, még ebben a kormányzati ciklusban elkezdjük az új, harmadik Tisza-híd felépítését” – mondta az interjúban a miniszterelnök. Bohács Zsolt a találkozót követően úgy tájékoztatta az újságírókat, hogy B. Nagy László kérte a miniszterelnököt, hogy a kormány támogassa a lézer-kutatóközpont uniós tudományos nagyberuházás szegedi megvalósítását, amire Orbán Viktor pozitív választ adott. Az Orbán Viktorral készített hosszabb interjúnkat hamarosan olvashatják portálunkon, illetve ennek felvétele megtekinthető szombatig minden nap a Telin TV-ben, és SZEGEDma.hu videó rovatában is. A műsorújságot lásd: www.szegedma.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.