Bulvár

Másik jármű rendszáma volt a Golfon

Másik jármű rendszáma volt a Golfon

2010. szeptember 15., szerda
Másik jármű rendszáma volt a Golfon

Három határsértőt fogtak és két egyedi azonosító jel meghamisításának bűncselekményét fedték fel a szegedi határrendészek a tegnapi napon.

Az éjszaka három illegális határátlépő került bele a határrendész járőrök hálójába. Egy koszovói férfit lakossági bejelentés, egy szerb férfit szabadnapos rendőr jelzése igazoltattak Tiszasziget külterületen, míg a harmadikat, egy palesztin férfit Szeged belterületén a Mélységi Migrációs Osztály munkatársai állítottak elő. A vizsgálat során a koszovói, illetve a palesztin állampolgárokról kiderült, hogy nem először próbálnak Magyarországra bejutni, majd onnan tovább, Nyugat-Európába utazni, ugyanis velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A koszovói, valamint a palesztin személyekkel szemben büntetőeljárás indult beutazási és tartózkodási szabályok megsértése vétség miatt, a szerb állampolgár ügyét, pedig idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják. Egy VW Golf, illetve Seat Leon típusú személygépkocsik esetében fedtek fel a határrendészek egyedi azonosítójel-hamisítást, ugyanis, mindkét esetben egy másik jármű forgalmi rendszámát helyezték fel, valamint forgalmi engedélyét adták át ellenőrzésre. A VW Golfot vezető makedón állampolgárral, valamint a Seat Leont vezető horvát állampolgárral szemben büntetőlejárás indult – közölte

Pál János

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.