Sport

Magyar Kupa: Szegeden küzdhet az NB I-es Szolnok

Magyar Kupa: Szegeden küzdhet az NB I-es Szolnok

2010. szeptember 21., kedd
Magyar Kupa: Szegeden küzdhet az NB I-es Szolnok

Amiért harcoltak a szegedi futballisták, az kedd délután 15.30-tól valóra válik: NB I-es ellenféllel mérik össze erejüket a Felső Tisza parton. Az NB III-as Tisza Volán SC Szeged a magyar kupa 3. fordulójában a Szolnoki MÁV FC-t látja vendégül. A kedd kora délutáni ütközetnek - azért hozták előre szerdáról, mert a Szolnok pénteken tévés bajnokit játszik az Újpesttel - számos pikantériája van. A vendégek kispadján az a szegedi Vágó Attila ül, aki korábban a Volán edzője is volt, ráadásul fia, Levente most is a kék-feketéket erősíti. A Tisza Volán SC-ben nevelkedett Búrány Zoltán viszont a Vágó-alakulatban lép majd pályára... Bár a mérkőzésnek természetesen a szolnokiak az esélyesei, a Szeged nem feltartott kézzel áll majd ki ellenük, igyekszik megrángatni az oroszlán bajszát - ezt Buchholcz Gábor mondta. A vezetőedző jelenleg repes az örömtől, ugyanis vasárnap megszületett Bodza Mária nevezetű leánya, melyhez a szerkesztőség és a sportbarátok nevében is gratulálunk. A mester azonban azonban hétfőn már a kupaderbire is koncentrált, hiszen arra törekszik, hogy ha már adott a lehetőség, a legjobbat hozza ki magából a csapata. "Nagy változás nem lesz a szombati, Kecskemét elleni kezdőhöz képest, hiszen elégedett voltam a srácokkal. Annyit tervezek csak, hogy a kapuban ezúttal Dongó Dénes helyett Czirják Tamás kap lehetőséget. Jó hír, hogy két hét kihagyást követően újrakezdte a tréningeket Völgyi Roland. Ő még nem ülhet a padra, ott lesz viszont a keretben a szintén felépült Vida Gergely. A szombaton orrsérülést szenvedett Mórocz Zsolt is játékra kész. Célunk, hogy minél jobban megnehezítsük az NB I-es vendégek dolgát. Bízom benne, hogy sokan kijönnek majd szurkolni nekünk, hiszen azért is vettük komolyan a kupát, hogy NB I-es gárdát hozzunk el Szegedre. Többször elmondtam már, nem értek egyet azzal, hogy a 4. fordulóig regionális alapon történik a párosítás, mert ez elvesz a magyar kupa varázsából, de ezzel együtt is azt hiszem, igazi labdarúgócsemegében lesz részük azoknak, akik megnézik az első osztály újoncát kedden délután. A megszokott taktikánkon annyit módosítunk, hogy nyilvánvalóan masszívabb védekezéssel készülünk, mint az NB III-ban. Egy igazán jó meccsen szeretnénk gyakorolni már olyan elemeket is, melyek a Tököl elleni hétvégi bajnokin fontosak lehetnek. Azt az összecsapást mindenképpen meg kell majd nyernünk. Előbb azonban még itt a nagy feladat, a Szolnok - hátha sikerül meglepetést szereznünk" - beszélt terveikről Buchholcz Gábor. A Tisza Volán SC Szeged ajándékkal várja a kilátogató nézőket. Mint Halkó Pál szakosztályvezetőtől megtudtuk, minden jegyvásárló egy színes csapatképet kap a tikett mellé. A jegyek ugyanúgy egységesen 400 forintba kerülnek, mint az NB III-ban.

A várható kezdőcsapatok:

Tisza Volán SC Szeged: Czirják – Mészáros, Mórocz, Dargó, Grünvald – Vágó L., Huszárik – Búzási, Beretka, Végh – Kazi. Szolnoki MÁV FC: Tarczy – Schindler, Stanisic, Pető, Hevesi-Tóth – Koós, Búrány, Vörös P., Pisanjuk vagy Antal G. – Remili, Alex vagy Tchami.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.