Sport

Labdarúgás: Völgyi-góllal egy pont Tökölről

Labdarúgás: Völgyi-góllal egy pont Tökölről

2010. szeptember 25., szombat
Labdarúgás: Völgyi-góllal egy pont Tökölről

Helyzetei alapján győznie kellett volna a Tisza Volán SC Szegednek Tökölön, ám a ziccerek megint csak kimaradtak, így a három pont helyett csupán egyet gyűjtöttek be a Buchholcz-legények. A kupahős, Völgyi Roland ezúttal is betalált.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 7. fordulójában:

Tököl VSK - Tisza Volán SC Szeged 1-1 (0-0).

Tököl, vezette: Pikó Attila.

Tököl VSK:

Balázs - Telegdi, Szirtesi, Filó, Váradi - Riedl, Dévai, Kóbor, Radnics (Joszkin 73') - Kosuth, Dohány (Csányi 81'). Vezetőedző: Nagy László.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó - Mészáros, Mórocz, Dargó, Grünvald (Vida 34') - Vágó, Huszárik - Búzási, Beretka (Vastag 80'), Végh - Kazi (Völgyi 60'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Filó T. (11-esből 50'), illetve Völgyi (11-esből 70').

Kiállítva:

Szirtesi (63'), illetve Végh (63'). Buchholcz Gábor:

"Rossz játékkal szereztünk egy pontot, de úgy is mondhatnám, hogy veszítettünk kettőt. A meccs elején látszott, a keddi siker kicsit megfertőzte a csapatot, a védelemben nagy összevisszaság mutatkozott. A fiúk nem azt nyújtották, ami elvárható lett volna, örülhettünk, hogy megúsztuk kapott gól nélkül az első tizenöt percet. Nem sokkal később cserélnem is kellett, hiszen nem találtuk az ellenszert az ellen, hogy a hazaiak ívelgették a labdákat két szélsőjüknek. A Grünvald helyére lépő Vida már remekül megoldotta a feladatot, a pontrúgásoknál is magabiztos volt. A félidő második felére átvettük az irányítást, de nem tudtunk betalálni. A szünetet követően beszorultunk, s hátrányba is kerültünk. A bíró úgy ítélt büntetőt, hogy nem is láthatta az ominózus jelenetet... Ezt követően kicsit megzavarodtunk, az agilis Völgyi Roland beállása lendített át bennünket a holtponton. Roland visszahúzásáért nekünk is járt volna a büntető, ám érthetetlen módon nem kaptuk meg. Nem sokkal később viszont tizenegyeshez jutottunk, őszintén szólva ez sokkal kevésbé tűnt befújhatónak... Meg kell jegyeznem: a játékvezető mindkét fél kárára rengeteg tévedett, tüntettek is ellene a nézők. Szerencsére sikerült kiegyenlítenünk, majd teljesen beszorítottuk az erejükkel elkészülő tökölieket. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de nem tudtunk a kapuba találni. Kicsit csalódott vagyok emiatt, hiszen győznünk kellett volna, de rutintalanságunk miatt rossz döntéseket hoztunk. Az akarattal nem volt probléma, de a szív mellé az észnek is fel kell nőnie ugyanúgy, mint a Szolnok ellen."

92. perc:

A játékvezető szűk két perc hosszabbítást követően végett vetett az összecsapásnak, mely négy-öt perc ráadást is elbírt volna. Az utolsó lehetőség a hazaiak előtt adódott, de fölé vágták a játékszert. A Volán nem lehet teljesen elégedett a döntetlennel, mert helyzetei alapján győznie kellett volna!

90. perc:

Vágó Levente kapott sárgát.

88. perc:

Elkészült erejével a tököli csapat, rohamoz a Volán, de egyelőre nem sikerült megszerezni a második gólt. Nincs már rá sok idő...

84. perc:

Vida Gergely 40 méterről ágyúzott, Balázs lehúzta a lasztit a léc alól.

82. perc:

Futószalagon jönnek a vendégek helyzetei, szinte csak a Szegednél van a labda, egymás után futnak a támadások. Ebben a pillanatban Beretka vezette a kapusra a labdát, elhúzta mellette, ám már nem érte utol az alapvonal előtt...

75. perc:

Beretka Péter elől kézzel ütötte el a védő a labdát a tizenhatos vonalán, Pikó továbbengedte a játékot. Úgy tűnt, ez is lehetett volna tizenegyes.

73. perc:

A bíró kicsit megzavarodott a második félidőre, most Dargót sárgázta be...

70. perc: GÓÓÓL!

Kiegyenlített a Szeged. Búzási beadását követően az érkező támadót ellökték a hazai védők, ezt már Pikó sem engedte tovább. A büntetőt Völgyi Roland zúdította a bal fölsőbe; 1-1!

66. perc:

Völgyi Roland tört kapura, ám mikor lövésre lendítette a lábát, megrántották. Történt mindez a tököli kaputól 10 méterre. A játékvezető sípja néma maradt. Jogos tizenegyestől fosztotta meg ezúttal a szegedieket...

63. perc: PIROS LAP!

Végh Ariel szabálytalankodott, majd hátulról megtámadták őt, csetepaté támadt. A bíró Véghet és a hazai Szirtesi Attilát is kiállította.

62. perc:

Völgyi Roland azonnal gólt szerezhetett volna, már a kapust is kicselezte, de labdáját a gólvonalról kivágták a védők.

61. perc:

Mindkét kapu előtt egy-egy helyzet: előbb Dohány durrantott ziccerben a fölső sarok mellé, majd Vágó fejelhetett az ötösről, ám Balázs védeni tudott. Buchholcz Gábor beküldte a keddi kupameccset eldöntő Völgyi Rolandot, Kazi ült a padra.

57. perc:

Vágó Levente 25 méteres bombáját hatástalanította a kapuvédő.

55. perc:

Próbálkozik a Volán, de helyzetre egyelőre nem futotta erejéből.

50. perc:

GÓL!

Vezetést szerzett a Tököl. Egy rosszul eltalált lövés a játékvezető szerint Mészáros kezére pattant, aki sárgát, a hazaiak pedig tizenegyest kaptak. Némiképp szigorúnak tűnt az ítélet. Ez azonban persze nem zavarta a bordó mezeseket. A büntetőt Filó Tamás értékesítette; 1-0!

46. perc:

Megkezdődött a második negyvenöt perc. Reméljük, a vendégek ott folytatják, ahol a szünet előtt abbahagyták, s végre értékesíteni tudják a helyzeteiket...

45. perc:

Vége az első félidőnek. A játékrész nagyobb részében a Szeged játszott fölényben, de gólt nem tudott szerezni.

42. perc:

Megint Huszárik volt a főszereplő, 18 méterről lőhetett, fél métert tévedett.

40. perc:

Huszárik Zsolt 15 méterről alig pörgetett a bal kapufa mellé, Balázs döbbentet nézte a történteket, de jól imádkozott...

39. perc:

Ordító helyzet maradt ki!!! Végh gyönyörűen centerezett, Huszárik Zsolt senkitől sem zavartatva próbálkozhatott, ám a kapusba vezette a lasztit. Szinte hihetetlen, hogy nincs meg a vezetés. Hozzá kell tenni: mindkét csapat sok hibával játszik, nem túl magas színvonalú a meccs.

34. perc:

Csere a szegedieknél, a rendkívül indiszponált Grünvald Attila helyett Vida Gergely érkezett.

33. perc:

Most a hazaiak játszanak enyhe fölényben. Egy 35 méteres szabadrúgásuk a szegedi sorfalban halt el, ahogy az ismétlés is.

30. perc:

Ezúttal a bordó mezesek alakítottak ki helyzetet. Kóbor a jobb oldalról adhatott be, remekül érkezett Riedl, aki laposan lőtt, Dongó Dénesnek minden tudására szüksége volt, hogy hárítani tudjon.

27. perc:

A kilépni készülő Beretka Péter buktatása miatt szabadrúgáshoz jutott a Szeged, mintegy 25 méterre a tököli kaputól. Huszárik és Végh Ariel készülődött, végül az utóbbi lőtt, a ballábas löket egy méterrel ment fölé.

20. perc:

Továbbra is lüktet a játék, a hazaiak előtt is adódott lehetőség. Telegdi tört előre a bal szárnyon, s mivel Mészáros Zoltán elcsúszott, akadálytalanul adhatott középre. Érkezett Radnics, aki az oldalhálóba bombázott. Ez meleg volt.

15. perc:

Huszárik 30 méteres, lapos szabadrúgása nem okozott gondot Balázsnak, kézben a labda!

14. perc:

Igen változatos a mérkőzés, mindkét fél könnyen jut el a másik büntetőterületéig. A hazaiak a lestaktikát alkalmazzák, de a volánosoknak rendre sikerül ezt kijátszaniuk. Ha az utolsó pillanatban jobb megoldásokat választanának, már vezethetnének Huszárikék.

9. perc:

Kazi zseniális passzával Beretka Péter nyargalhatott, egyedül állt a kapussal szemben, ám érthetetlen módon nem lőtt, hanem középre játszott, így felszabadította a tököliek kapuját...

8. perc:

Helyzet itt, helyzet ott. Előbb a szegediek veszélyeztettek, Huszárik távoli szabadrúgása okozott gondokat a tökölieknek. Ezt követően Riedl futott el a jobb oldalon, beadása a tizenegyespontnál találta Dohányt, ő azonban lyukat rúgott, ide odalett a lehetőség.

3. perc:

Máris hatalmas ziccer adódott a vendégek előtt: Kazi László a leshatárról ugrott ki, egyedül vezette a labdát a kapura, ám kissé kisodródott, így spiccel leadott lövését Balázs hálóőr védeni tudta.

1. perc:

A tököliek tiszta bordóban, a mieink vadonatúj idegenbeli szerelésükben lépnek pályára: narancssárga fölsőben, fekete nadrágban. Tökölön szeles, de száraz idő fogadta a szegedieket, a pálya sincs rossz állapotban, csak három helyen láthat rajta vízfolt. Hamarosan kezdődik a meccs, a mesterek már megadták a kezdő tizenegyeket. Az összecsapás rendkívül fontos a Volán számára, hiszen a kék-feketének nagyon kellene a három pont ahhoz, hogy megkezdjék a visszazárkózást az élmezőnyre... Beharangozó írásunk

itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.