Sport

Labdarúgás: a SZVSE lesz a döntetlenkirály?

Labdarúgás: a SZVSE lesz a döntetlenkirály?

2010. szeptember 12., vasárnap
Labdarúgás: a SZVSE lesz a döntetlenkirály?

Az 5. fordulóban immár a negyedik döntetlenjét játszotta a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét. Hiába azonban a pontszerzés a listavezető Kistelek ellen, a vasutasok ezúttal igen bosszúsak, hiszen ha ziccereiket értékesítik, gólokkal nyerhették volna a meccset.

Bóka Ferenc

egyik szeme sír, a másik nevet, összességében azonban nagyobb a mester szomorúsága, mint az öröme. Hiszen hiába „csent” pontot csapata, a SZVSE-Gyálarét a tavalyi ezüstérmes, jelenlegi listavezető Kisteleki TE-től, hiába múlta felül játékban ellenfelét, mindez most nem sokat ér, hiszen a látottak alapján egyértelműen győzniük kellett volna Dürgőéknek. Ráadásul ebben a bajnoki rendszerben a döntetlenek járó egy pontokkal nemigen lehet előrelépkedni, a vasutasoknál pedig teli a polc az ikszekkel... A hűvös, esős szeptemberi időjárás ellenére is viszonylag jó talajú pályán vívták szombaton a forduló rangadóját. A hazaiak vezetőedzője kiváló taktikát választott akkor, amikor kontrákra rendezte be alakulatát. A SZVSE sikerrel húzta magára a Kisteleket, gyors támadói pedig rendre megbontották a vendégek védelmét.

Dürgő Péter

már az 1. percben ziccerbe került, de nem tudott túljárni

Tombácz Róbert

kapus eszén. Így ment az aztán a továbbiakban is, mintha be beoltották volna gól ellen a szegediek fiatal csatárait. Csak az első félidőben nem kevesebb, mint hat kihagyhatatlannak tűnő helyzetet puskáztak el. Dürgő még két alkalommal vitte rá egy az egyben a látogatók portására a játékszert, de

Mangó Ferenc, Fábián Ákos

és

Hegyesi Zsolt

is hasonló helyzetben próbálkozhatott – eredménytelenül. Rendre lapos lövésekkel akarták mattolni Tombáczot, aki azonban rutinosan járt el, s szép vetődésekkel mentett. Amikor pedig Hegyesi spiccel, ütemtelenül lőtte el mellett a labdát, jó kapushoz méltó módon a szerencse is kisegítette, hiszen a játékszer elgurult a kapufa mellett is a hosszú saroknál... A második játékrész már némiképp kiegyenlítettebb játékot hozott, a Kistelek is támadgatott, illetve megtalálta az ellenszert a hazaiak taktikájával szemben. Ugyanakkor továbbra is a SZVSE volt veszélyesebb, de a hálók érintetlenek maradtak. A még mindig veretlen SZVSE-Gyálarét (egy győzelem és négy döntetlen a mérleg) jelenleg 7 ponttal középmezőnyben tanyázik. A következő fordulóban megint csak egy vérbeli rangadó vár Hegyesiékre: szeptember 18-án (szombaton) 16 órai kezdettel Mindszenten lépnek pályára. S bár Mindszenten szinte mindenki örül az esetlegesen megszerzett egy pontnak, a vasutasok talán most mégsem lennének boldogok, ha elkönyvelhetnék az ötödik remit...

A labdarúgó megyei I. osztály 5. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Kisteleki TE 0-0.

Gyálarét, 200 néző, vezette: Kovács Attila.

SZVSE:

Reguli – Virág, Ágoston, Hegyesi Á., Csobán K., Fröhlich, Fábián (Kenderesi 76'), Simon, Dürgő, Mangó (Beleznai 67'), Hegyesi Zs. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Kistelek:

Tombácz – Bitó A., Rácz, Kovács, Koncz M., Kiszner, Koncz R., Kispál, Kiss, Rostás (Tóth 70'), Piacsek. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Sárga lap:

Piacsek (65'), Virág (66'). Bóka Ferenc:

„Megnyert mérkőzést nem tudtunk lehozni, mégpedig amiatt, hogy sorban hagytuk ki a ziccereket. Az első félidőben vagy fél tucat alkalommal álltunk egy az egyben a kapussal, de képtelenek voltunk a hálóba találni. A vendégeknek gyakorlatilag az egész meccsen nem volt ekkora lehetőségük. Nagyon bosszús vagyok, hogy elpuskáztuk a helyzeteket, s nem tudtuk legyőzni a listavezetőt. Hogy miért rontunk ennyit? Egyrészt a fiatalság számlájára írom ezt, másrészt a figyelmetlenségére, hiszen rengetegszer átbeszéltük, mit kell csinálni ezekben a szituációkban, a srácok mégis rossz döntéseket hoztak. Nincs mit tenni, gyakorlunk és dolgozunk tovább, igyekszünk javítani.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.