Kosárlabda: Közel hússzal nyert a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton délelőtt emléktábla-avatással kezdődött, délután az utánpótláscsapatok bemutató mérkőzéseivel folytatódott, majd este az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapatának mérkőzésével zárult az Első Nagy Vásárhelyi Kosaras Nap. Az óriási iramú mérkőzésen hullámzó játékkal közel húsz ponttal nyert a vásárhelyi csapat a Baja ellen.

Az első negyedben úgy tűnt, nincsenek hazai játékosok a palánk alatt, a bajaiak minden lepattanót leszedtek, így volt, hogy egy támadás alatt ötször is próbálkozhattak a pontszerzéssel egy támadáson belül. Kicsit változtak az erőviszonyok, amikor Kuklát és Mócsait is pályára küldte Elek András. Kezdett helyreállni a rend, ekkor Vas fontos pontokat szerzett, és az első negyed végén 22-18 állt az eredményjelzőn a Kosársuli javára.

Továbbra is óriási tempót diktáltak a csapatok, úgy tűnt, hogy megléphetnek a vásárhelyiek, hiszen volt, hogy már 27-18-ra is vezettek, ekkor elsősorban a román idegenlégiós Babut és Kukla remekelt. A Baja csak két perc után talált a gyűrűbe, és megkezdték a felzárkózást. A félidőre teljesen elolvadt a hazaiak előnye, így a szünetben 40-40 volt az eredmény.

A pihenő után újra úgy látszott, hogy elszakad ellenfelétől a Vásárhely: 5 perc játék után már majdnem tíz ponttal is vezettek, majd Dani triplája után már két számjegyűre nőtt a különbség.
Az utolsó percekben újra hullámvölgybe keveredett a csapat, és ezt a jó erőkből álló vendégek kihasználták, így sikerült tíz pont alá csökkenteni hátrányukat.

Rosszul kezdett a csapat, mindössze 13 perc játék után Vas kipontozódott. Hullámzó volt a játék: két pontra olvadt az előny, ekkor Dani triplája lendített a csapaton. Mindkét csapat sokat szabálytalankodott ekkor a mérkőzésen. Mindkét csapat kapkodva játszott, a Kosársuli vette kezébe a kezdeményezést, és jobb kondícióját kihasználva „bedarálta ellenfelét”, végül 17 ponttal győztek a hazaiak. Az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli legközelebb az NBI/B csoportos bajnokság első fordulójában, szeptember 25-én szombaton 18 órakor a Nagykálló ellen lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban.

EnterNet Vásárhelyi KS – Bajai Bácska KSE 90-73. Hódmezővásárhely 200 néző – vezette: Varga Zoltán, Vezsenyi
Kosársuli: DANI 18/9, CZIBERE 19/3, Utasi 3/3, Vas 9/3, BABUT 14
csere: Böszörményi 2, Kukla 13, Szilágyi (-), Mócsai 8, Schéda 2, Grezsa 2
Edző: Elek András
Segédedző: Kis Sándor

Elek András: “Nagyon látszott, hogy ez még csak a második edzőmeccsünk volt. Jól küzdöttünk, de védekezésben sokat hibáztunk. Sokkal több lepattanót kell szednünk, ha simábban szeretnénk győzni. Az erőnlétünkkel nincs gond, így a második félidőt simán nyertük.”

Default thumbnail
Előző sztori

A víz a tét – tanácskozás Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Röplabda: kikapott, majd döntetlenre végzett a HPQ

Legutóbbi hasonló cikkek