Sport

Kosárlabda: alaposan elpáholta a Nagykállót a Kosársuli

Kosárlabda: alaposan elpáholta a Nagykállót a Kosársuli

2010. szeptember 20., hétfő
Kosárlabda: alaposan elpáholta a Nagykállót a Kosársuli

Csak az első negyedben volt keresnivalója a Nagykálló csapatának az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli ellen a szombat esti bajnokin. Az NB I/B Keleti csoport nyitófordulójában lejátszott mérkőzés a papírformának megfelelően alakult: magabiztosan, látványos és gyors játékkal nyertek a hazaiak a Hódtói Sportcsarnokban.

Álmosan kezdett a Kosársuli, ezt tetézte

Czibere

súlyosnak látszó térdsérülése is, ami miatt nem sikerült egészen a második negyedig talpra állni.

Mócsai

tartotta a lelket ekkor a társaiban. Az első negyedben szinte semmi sem ment be, és átjáróháznak tűnt a védelem is, ez pedig az első játékrész végére hat pontos vendégelőnyt eredményezett. Szerencsére sikerült felébredni, és a cseréknek köszönhetően lassan helyreállt a rend, ebben az időszakban

Kukla

és

Szilágyi

is hasznosan játszott. Az egész félidőre igaz volt viszont, hogy borzalmasan büntetőztek a kék-sárgák, így nem is sikerült meglépni, sőt a Nagykálló feljött kettőre, ekkor időt kért

Elek András

, és sikerült újra elszakadni a vendégektől. Félidőben 54-45-re vezetett a Vásárhely. Ebben a csereként beálló Böszörményinek is oroszlánrésze volt, hiszen fontos labdákat és pontokat szerzett. A harmadik negyed elején tovább nőtt az előny: egy mintaszerű lerohanás után már 16 pont volt a különbség. Kukla és

Dani

mellé felzárkózott

Vas

is, vezérletükkel a hazaiak előnye végig biztos volt. A negyed végén már az utánpótlás csapat játékosa

Grezsa Bence

is pályára lépett. Az utolsó negyedben az egész mérkőzésen 29 pontig jutó Vas állt a csapat élére. A hasznosan játszó Szilágyi triplájával már húsz fölé nőtt a különbség, ekkor a kosárlabdapályán szokatlan húzással sorcserét hajtott végre Elek András. A pontgyártás nem állt le: Dani megszerezte a Kosársuli századik pontját. A végjátékban már nem történt meglepetés, Utasiék magabiztosan nyertek a Hódtóiban.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli-Nagykállói KE 115-91 (20-23, 34-22, 26-19, 35-27)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 500 néző, vezette: Fodor, Balogh és Rácz.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli:

DANI 21/9, UTASI 12/6, Czibere 2, VAS 29/6, Babut 10 Csere: Böszörményi 8, Mócsai 6, KUKLA 18, Szilágyi 5/3, Schéda -, Grezsa 2, Rácz 2. Edző: Elek András. Másodedző: Kis Sándor. Elek András:

"Czibere korai sérülése megfogott bennünket, de utána helyette és Érte is küzdöttünk. Sok pontot szereztünk, de a védekezésben még voltak hibáink. Végig nagy iramot diktált a csapat, remélem, a szépszámú közönség jól szórakozott."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.