Kultúra

Kortárs Balett: Mészáros Máté újra itthon

Kortárs Balett: Mészáros Máté újra itthon

2010. szeptember 16., csütörtök
Kortárs Balett: Mészáros Máté újra itthon

A számos szakmai- és közönségdíjjal jutalmazott táncművész rendszeresen részt vesz egykori társulata képzésében, most, a 2010/11-es évad kezdetén olyan jellegű tréningekkel fejleszti az együttes táncosait, mely - mint mondta - a kortárs tánc legújabb hullámához tartozó, a fizikális erő és az új gondolkodásmódra alapuló mozgásanyag.

Mészáros Máté

, aki 1999-2003-ig volt tagja a Szegedi Kortárs Balettnek, az új típusú gyakorlatokat Brüsszelben tanulta, ahol jelenleg a világhírű Ultima Vez nevű,

Wim Vandekybus

vezette társulat szólótáncosa. Nemcsak a kurzus miatt érkezett a Tisza-parti városba, itt próbálja legújabb, - szintén visszajáró, ex-Kortárs Balett-tag

Kalmár Attila

táncművésszel közös - saját kezdeményezésű produkcióját is, mely az Egyszemélyes tömeg címet viseli és 2010. október 5-én debütál a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában. Az előadásban két további táncművész is fellép:

Markovics Ágnes

és

Horváth M. Gergő

, akik jelenleg is a Szegedi Kortárs Balett társulatát erősítik. A darabnak egyébként szegedi bemutatóját is tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.