Katolikus és református hittudósok a focipályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Javában zajlik a 22. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia, ahol tegnap a szegedi katolikus és a debreceni református teológusok fociban is összecsaptak a Dugonics András Piarista Gimnázium tornatermében.

A kispályás mérkőzés kétszer 30 percben zajlott, és Kiss-Rigó László püspök, a Biblikus Konferencia védnöke támogatta, és a szurkolók között ott voltak a tudományos tanácskozás előadói és vendégei is.
A konferenciára az előadók Prágából, Budapestről, Tsukubából (Japán), Bécsből, Münchenből, Leuvenből, Zágrábból, Kolozsvárról, Győrből és Gyulafehérvárról érkeznek, jól reprezentálva nem csak a Kárpát-medencei magyar, hanem az európai és ázsiai biblikusokat is.
A konferencia kiemelkedő előadója a nemzetközi szaktekintély, Joachim Gnilka müncheni professzor, a pápai biblikus bizottság tagja, a konferencia lelkes támogatója. Joachim Gnilka, akinek számos könyvét fordították magyarra is, díjat alapított, melynek átadására szeptember 10-én kerül sor.

no images were found

Előző sztori

Lopott kocsikat fogtak Röszkén és Nagylakon

Következő sztori

Tengelicek utaztak a hátsó ülésen Röszkénél