Egészség

Idén is védőnői szűrőnapok

Idén is védőnői szűrőnapok

2010. szeptember 3., péntek
Idén is védőnői szűrőnapok

Ismét háromnapos rendezvényre készülnek a szegedi védőnők: idén már negyedik alkalommal tartanak szűrőnapokat a városban szeptember első hétvégéjén.

Pénteken Szeged harminc általános és középiskolája a Show-hajtás című akadályversenyen vesz részt. A város több pontján kell olyan feladatokat teljesíteniük, amelyek igénybe veszik fizikai teljesítőképességüket, ügyességüket, leleményességüket. A helyszínek között kerékpárral közlekednek. Mint a verseny címe is utal rá, az egészséghez, az egészséges életmódhoz kapcsolódás apropója, hogy idén a sófogyasztás csökkentésének nemzetközi éve van. A versenyt a város 21 iskolai védőnője szervezi. A rendezvény következő két napján, szeptember 4-én és 5-én a város 55 védőnője a lakosság számára biztosít szűrési lehetőségeket. Az M-Klubban testsúlyt, magasságot mérnek, testzsírt számolnak. Emellett vérnyomás-, vércukor-, és koleszterinszint-mérés is lesz, csakúgy mint látás- és hallásszűrés. A kismamák CTG-vizsgálatra jelentkezhetnek, de a tüdőkapacitását is bárki megnézetheti. Megtanítják az emlő- és prosztata önvizsgálatát, valamint számítógépes lábstatikai vizsgálat is szerepel a palettán. Korábban egy rendezvényen közel 4000 szűrést végeztek. Mint a szervezők elmondták, a szűrések során elsősorban új cukorbetegeket találnak. Emellett sokan jelentkeznek magas koleszterinszinttel és olyan magas vérnyomással, melyről nem is tudnak, illetve súlyos látásromlással is többen érkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.