Közélet

Folytatódnak a tüntetések az 1-es vonalán + FOTÓK

Folytatódnak a tüntetések az 1-es vonalán + FOTÓK

2010. szeptember 30., csütörtök
Folytatódnak a tüntetések az 1-es vonalán + FOTÓK
Ismét demonstráltak az 1-es villamos vonalán a Jász-Vasút Kft. munkásai. A cég dolgozói már két héttel ezelőtt is az utcára vonultak, hogy felhívják a sajtó és az emberek figyelmét arra, hogy a sínfektetésért végzett munkájukat - több mint 300 millió forintot - még mindig nem fizette ki az A-SZ-E konzorcium, a város pedig egyáltalán nem törődik azzal, hogy a munkásokhoz eljut-e a beruházásért kifizettet pénzt. „Az A-SZ-E konzorciumban tönkrement cég, a Szeviép Zrt. felszámoló biztosához kerül minden pénz, amit a város és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a konzorcium által leadott számlák után kifizet. Ezért arra kértük az önkormányzatot, hogy legyen körültekintő, gyakoroljon nyomást, hogy az általa kifizetett 13 százaléknyi önrész a valódi munkákat végzőkhöz kerüljön, és ne a Szeviép Zrt. banktartozásait apassza. De megkeresésünkre semmit sem feleltek, szóba sem álltak velünk a torony alatt, csak a sajtón keresztül üzenték, hogy ők mindent kifizettek a konzorciumnak, ők letudták kötelességüket” – mondta el portálunknak Tálas István, a cég ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a konzorciumnál csak annyit közölnek velük, hogy keresik tovább a jogi lehetőségeket a Szeviép Zrt. tartozásainak kifizetésére, illetve elmondták azt is, hogy a várostól még nem érkezett a számlájukra pénz.

Akár síneket is bontanának?

A cég munkásai és néhány szimpatizáns, mintegy 50-60 fő a Rókusi sugárút jelzőlámpás körforgalmától vonultak gyalog a járdán és néhány járművel az úton a városháza felé. A szervező elmondta, hogy figyelemfelhívó tüntetésüket holnap délután és szombat délelőtt is folytatják. A Jász-Vasút Kft. ügyvezetője világossá tette, hogy ha nem kapják meg jogos járandóságukat, nem írják alá a végleges használatbavételi dokumentumokat november 9-re (még csak ideiglenes engedéllyel jár az 1-es – a szerk.), sőt, akár a még saját tulajdonukban levő munkaanyagot, a síneket is elviszik.

Városházi sajtónyilatkozat célozgatással?

„Szeged Megyei Jogú Város a tiltakozást szervező céggel semmilyen szerződéses kapcsolatban nem áll. Az 1-es villamost építő konzorcium felé mind Szeged város a beruházás önrészét, azaz 13.65 százalékának megfelelő összeget, mind az NFÜ, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az európai uniós támogatást határidőre kifizette. A Jász-Vasútnak a konzorcium felé lejárt határidejű kifizetetlen számlája, követelése nincsen. Ezért nem értjük, hogy miért a város ellen tüntetnek és miért a szegedieket büntetik azzal, hogy akadályozzák őket a közlekedésben? Vajon kinek a megbízását teljesítik?” – írja Vécsey Ágnes, a városháza kabinetjének sajtófőnöke közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.