Egyetem

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

2010. szeptember 20., hétfő
Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Máté-Tóth András professzor A vallási élmény sokfélesége című előadásával szerdán este folytatódik a Szabadegyetem – Szeged programsorozat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Az előadássorozatot 2008 tavaszától szervezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként. A hagyományokhoz híven a hatodik szemeszter közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadásainak témáit is a lehető legszélesebb körből válogatták, így tükrözik az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét. Az SZTE legkiválóbb oktatói szerda esténként 18 órától várják előadásukkal a Tanulmányi és Információs Központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, melyek az egyetem honlapján is megtekinthetők, s aki kedvet érez hozzá, a weboldalon bátran csatlakozhat a „mindentudó” játékhoz is, mellyel tesztelheti tudását. A szemeszter nyitóelőadásán

Máté-Tóth András

, az SZTE Vallástudományi Tanszékének vezetője

William James

halálának századik évfordulója kapcsán beszél a valláslélektan megalapítójának tekintett kutató munkásságáról, és a tudós a Vallási élmény sokfélesége címet viselő fő művéről. Az érdeklődők a szemeszter előadásain halhatnak majd többek között a rendi Magyarország magánjogi berendezkedéséről, a krónikus obstruktív tüdőbetegségről, a magzati genetikai diagnosztika módszereiről, az élelmiszerek csomagolásán feltűnő „E-számokról”, szó esik arról, miként küzdenek a szakemberek matematikai módszerekkel a járványok terjedése ellen, és milyen korszerű sebészeti technológiákat alkalmaznak a páciensek mielőbbi gyógyulása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.