Bulvár

Együtt az öngyilkosság ellen

Együtt az öngyilkosság ellen

2010. szeptember 9., csütörtök
Együtt az öngyilkosság ellen

Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a bajban lévő embertársaink segítésére. Ez azért is fontos, mert az öngyilkosság világszerte a vezető halálokok között szerepel. Magyarország – bár átmenetileg javult a helyzet - még mindig az 5. helyen áll az öngyilkosságok gyakoriságának listáján.

Az öngyilkosságok számának növekedése miatt világszerte alakultak szervezetek a megelőzésre. Ilyen szervezetek a lelki elsősegély telefonszolgálatok is, amelyek önként vállalt feladata az öngyilkosság-megelőzés, a krízisben lévő emberek segítése. A Szegedi SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálatának fő feladata az, hogy támaszuk legyen a válságba jutott embereknek. „Arra törekszünk, hogy enyhítsük az elhagyatottságot, kétségbeesést és depressziót, azzal, hogy meghallgatjuk és támogatjuk azokat, akik úgy érzik, hogy sehová sem fordulhatnak. Ezen a napon különösen fontosnak tartjuk, hogy jelezzük: van segítség” - közölte Fábiánné Páger Anna, a lelkisegély-szolgálat vezetője. Segélyvonaluk ingyenesen hívható a 06-80-820-111-es számon, naponta este 7-től reggel 7-ig.

Beszélni a problémáinkról, megosztani valakivel belső érzéseinket, első lépés a megoldásuk felé. A lelki elsősegély telefonszolgálatok ebben segítenek, névtelenül.

este 19 órától reggel 7 óráig

SOS TELEFONOS LELKISEGÉLY SZOLGÁLAT SZEGED vezetékes telefonszámról ingyenesen hívható „ …, hogy beszéljünk egymással” 06-80-820-111

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.