Sport

Egy évre szerződtette a Szedeák az amerikai McKenzie-t

Egy évre szerződtette a Szedeák az amerikai McKenzie-t

2010. szeptember 16., csütörtök
Egy évre szerződtette a Szedeák az amerikai McKenzie-t
Egy évre a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák játékosa lett az amerikai Bryson McKenzie. A szerződtetést ma jelentették be sajtótájékoztatón a klub vezetői. Ezenkívül a klub felhívással fordult a többi, élsportban tevékenykedő egyesülethez a diáksport fellendítése érdekében. Véglegesítette az amerikai Bryson McKenzie egyéves szerződését a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – jelentette be a mai sajtótájékoztatón a felújított Hintaló Csárdában Kardos Péter, a klub elnöke. „A tíznapos opció lejárt, a szakvezetésnek az a véleménye, hogy az amerikai fiú jól illeszthető a csapatba. Reméljük, hasznos tagja lesz kosárlabdacsapatunknak” – mondta az elnök, majd újabb támogatóval, a Natúrtex Kft. tulajdonosával, Gellért Ákossal aláírta az együttműködési szerződést. „Cégünknek van egy jól ismert imidzse, amibe nem akármilyen csapat támogatása fér bele. A Szedeákban ismét Szegedhez kötődő, intelligens közegre találtunk, ezért nagyon szívesen támogatjuk a kosarasokat. Azt hiszem – bár még hazai pályán egy meccset sem játszottak – vonzó együttest alakítottak ki a vezetők. Szimpatikus az irányvonal, amelynek megvalósításához szeretnénk hozzájárulni”– méltatta az együttest Gellért Ákos. A klub újabb sajtótájékoztatóját nem véletlenül tartotta a szőregi úti Hintaló Csárdában, hiszen jó néhány Szedeák-játékos étkezését biztosítja a vendéglő két tulajdonosa, Csikós Gábor és Veszelovszky Béla. „Szeretjük a sportot, fél életünk ezzel telik, ezért gondoltuk úgy, hogy támogatjuk a kosarasokat. Igaz, mind a ketten kézilabdáztunk és még ma is játszunk, de nagyon szeretjük a kosárlabdát is és bízunk benne, hogy szép eredményeket ér el a Szedeák” – hangsúlyozta Veszelovszky Béla. Az eredményességgel kapcsolatban a névadó szponzor, a Dél-Konstrukt Kft. tulajdonosa, Keresztúri Ákos úgy fogalmazott: „Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy örülni fogok a tisztes helytállásnak, és ha dobogóra állunk, az szép álom lesz. Erre megnyertük a bajnokságot. Most is csak azt mondhatom, hogy tisztes helytállás, becsületes küzdés az elvárásom.”

Nem sportolnak a diákok

Ezután a klub elnöke, Kardos Péter egy szomorú felmérésről tájékoztatta a jelenlevőket. Elmondta, az iskolai keretek között működő tömegsport gyakorlatilag Magyarországon megszűnt, az egyesületek ezt az űrt – minden erőfeszítésük ellenére – nem tudják betölteni. A klub meggyőződése, hogy a diáksport tömegesítése legalább annyira pedagógiai feladat is, mint a jövő sikeres magyar élsportjának záloga. Megjegyezte, az iskolai diákolimpiai részvételi adatok bizonyítják, hogy Szeged a gyenge magyar mezőny leghátulján kullog. Ez nem véletlen, hiszen az általános iskolás diákok öt százaléka sportol. A középiskolások körében végzett felmérés még szomorúbb képet mutat. A klub vezetése, egy összefogással ezen szeretne változtatni. „Vezetőségünk úgy döntött, hogy átveszi az U11 és az U12 korosztályban a magyar bajnokság területi fordulóinak szervezését, és minden, az egyesülettel bázisiskolai kapcsolatban álló szegedi általános iskola részére lehetővé teszi a versenyeken történő ingyenes részvételt. Ezen túlmenően minden szegedi oktatási intézményben tanuló diák a 2010/11-es bajnoki évadban ingyen látogathatja az NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapat hazai mérkőzéseit. Mindezek alapján felkérjük a szegedi élsportban tevékenykedő egyesületeket is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz, és tegyék lehetővé a szegedi diákok ingyenes belépését a rendezvényeikre” – fejtette ki az elnök.

A Szedeák felhívása

"Az iskolai keretek között működő tömegsport Magyarországon gyakorlatilag megszűnt, az egyesületek ezt az űrt – miden erőfeszítésük ellenére – nem tudják betölteni. Meggyőződésünk szerint a diáksport tömegesítése legalább annyira pedagógiai feladat is, mint a jövő sikeres magyar élsportjának záloga.Az iskolai diákolimpiai részvételi adatok bizonyítják, hogy Szeged a gyenge magyar mezőny leghátulján kullog. Minden döntéshozónak megvan a saját felelőssége és szerepe abban, hogy itt tartunk, s közös felelősségünk, hogy változtassunk ezen a helyzeten. A SZEDEÁK vezetősége ezért úgy döntött, átveszi az U11 és U12 korosztályban a magyar bajnokság területi fordulóinak szervezését, és minden, az egyesülettel bázisiskolai kapcsolatban álló szegedi általános iskola részére lehetővé teszi a versenyeken történő ingyenes részvételt. Ezen túlmenően minden szegedi oktatási intézményben tanuló diák a 2010/11. évi bajnoki évadban ingyen látogathatja az NBI A csoportos férfi kosárlabda csapat hazai mérkőzéseit. Hiszünk abban, hogy bármely sportágban a magas színvonalú, izgalmas mérkőzések élőben történő megtekintése olyan motiváló élmény lehet a fiataloknak, melynek hatására egyre többen kezdenek el sportolni. Ez az, amit mi jelenleg tehetünk a helyzet jobbításáért, s mindezek alapján felkérjük a szegedi élsportban tevékenykedő egyesületeket is, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz, s tegyék lehetővé a szegedi diákok ingyenes belépését a rendezvényeikre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.