Közélet

Csongrád megyében is feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Csongrád megyében is feloldották a tűzgyújtási tilalmat

2010. szeptember 2., csütörtök
Csongrád megyében is feloldották a tűzgyújtási tilalmat

A Bács-Kiskun Megyei MgSzH Erdészeti Igazgatósága 2010. szeptember 2-ai hatállyal feloldotta a Csongrád megye területére elrendelt tűzgyújtási tilalmat - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) csütörtökön az MTI-vel.

A tilalom a megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozott. A közlemény szerint az erdőben a fokozott tűzveszély elmúltával is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell az eloltásról. Az MgSzH felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az avar- és gazégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt, vagy a lakott területeket. Az MTI korábban hírt adott róla, hogy az erdészeti hatóság a héten fokozatosan feloldotta a Baranya, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Pest megye, valamint Budapest közigazgatási területére elrendelt tűzgyújtási tilalmat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.