Bulvár

Az elmúlt egy nap alatt négyen haltak meg a közutakon

Az elmúlt egy nap alatt négyen haltak meg a közutakon

2010. szeptember 25., szombat
Az elmúlt egy nap alatt négyen haltak meg a közutakon

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában a közutakon összesen 172 közúti közlekedési baleset történt, amelyből 4 követelt halálos áldozatot, 25 súlyos, 43 pedig könnyű sérüléssel végződött, ezen kívül 100, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset is történt.

A police.hu oldalon szombaton olvasható rendőrségi tájékoztatás felhívja a figyelmet, hogy a szombat délutántól, estétől több felé várható eső, zápor miatt sok helyen találkozhatnak majd a közlekedők csúszós útszakaszokkal; a párás, csapadékos idő miatt csökken a látótávolság, a helyenként átmenetileg megélénkülő a légmozgás miatt pedig csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. A rendőrség közlése szerint országszerte most is számos helyen folynak közúti munkálatok. Ezek közül kiemelték M0-ás régi szakaszát, ahol a harmadik forgalmi sáv épül, ezért folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az M0-M7 csomóponton szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Az M1-ről szólva felhívják a figyelmet, hogy mindkét pályaoldalon a 14-15. kilométer közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 kilométer/órás sebességkorlátozás, a 22-25. és az 51-54. kilométerszelvények között burkolatjavítás miatt átterelik a közlekedőket a szembe jövő sávba, ahol 60-as a sebességkorlátozás. Az 54. kilométerkő győri oldali pihenőhelyén nem lehet kihajtani, a 103-105. kilométerszelvényben - mindkét oldalon - a hídjavítás miatt zárva van a leállósáv, és 60-as korlátozás mellett haladhat a forgalom. Az M3-as Budapest felé tartó oldalán az 59. kilométerkőnél hídjavítás folyik, ott 80-as a korlátozás. Az M5-ös autópálya a 42-51. kilométerszelvényénél az úton folyó munkálatok miatt 80 kilométer/órás a sebességcsökkentés, a 108-113. kilométerszelvények közötti szakaszon pedig Szeged felé még tart a burkolat-felújítás és a 60-as korlátozás. Az M6-on a jobb pályaoldalon az 5-20. kilométerszelvényekben szakaszos korlátozások mellett úton folyó munkákra és sebességcsökkentésre kell számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.