Közélet

A szegedi vállalkozók együttműködnek B. Naggyal + HANG

A szegedi vállalkozók együttműködnek B. Naggyal + HANG

2010. szeptember 23., csütörtök
A szegedi vállalkozók együttműködnek B. Naggyal + HANG

Megalakult a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának (MVP) szegedi szervezete, mely aktívan kíván együttműködni B. Nagy Lászlóval. A fideszes polgármesterjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, megválasztása esetén a helyi vállalkozásokat érintő önkormányzati döntések kidolgozásába be kívánja vonni őket Szeged stabilitásának megteremtése érdekében.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának (MVMP) a Fidesz szövetségi rendszerén belül elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások képviselete a célja. Szegedi szervezetük megalakítása egy folyamat része, hiszen a kormányváltás óta új alapokra került és irányba tart a hazai kis- és középvállalkozások képviselete – jelentette ki a Reök kávézójában tartott sajtótájékoztatón

Szatmári Kristóf

országgyűlési képviselő, az MVMP országos elnöke, aki egyben a Budapesti Iparkamara (BKIK) elnöki tisztét is ellátja. „Ha szeretnénk egy olyan stabil országot építeni, melyben a gazdaság kiszámítható, az embereknek munkát tud adni, akkor elsősorban a helyi kötődésű, magyar tulajdonnal rendelkező kis- és közepes vállalkozásokat kell mindenáron támogatni” – szögezte le Szatmári. Az MVMP elnöke szerint olyan önkormányzatoknak kell felállniuk október harmadika után, amelyek elsődlegesnek tartják az értékteremtő munkát és a vállalkozásokat is kiemelten kezelik. „A magyar vállalkozások helyzete messze nem egyszerű, a kilábalás legfontosabb eleme a kiegyensúlyozott működés és a párbeszéd. Úgy gondoljuk, hogy

B. Nagy László

mindkettőnek alapjait leteheti” – vette át a szót

Tápai Péter

, aki MVMP szegedi elnöke lett szerdán. A Fidesz szegedi polgármesterjelöltje szerint abból lesz vállalkozás, profit és siker, ha együttműködnek a felek. „A későbbiekben is együtt fogunk működni a szegedi vállalkozókkal, ez nem kérdés. Az eddigi együttműködési szintet egy sokkal magasabb és aktívabb szintre kívánom emelni” – mondta el B. Nagy László. Megválasztása esetén tanácsadói testületeket kíván létrehozni, ezek egyike a vállalkozói kört foglalná magában. „Az önkormányzat döntéseinek előkészítésének azon részébe, mely a vállalkozókat is érinti, be kívánom vonni őket. Ebben együttműködésre számítok az újonnan alakult szegedi MVMP-re és az összes helyi és környékbeli vállalkozásra” – így B. Nagy. Szatmári Kristóf hangsúlyozta, hogy kormányzati szinten is mindent megtesznek azért, hogy egy-egy helyi önkormányzat polgármestere a helyi vállalkozók helyzetbe hozásához rendelkezzen jogosítványokkal. Ezért fog ősszel a közbeszerzési törvény újra a parlament elé fog kerülni. A Fidesz célja, hogy az uniós jogszabályi keretek között, de a lehető legnagyobb szabadságot adjon egy-egy város vezetőjének, aki akar és tud élni azzal a lehetőséggel, hogy a helyi vállalkozókat bevonja a fejlesztésekbe.

Hallgassa meg a Rádió88 Szatmári Kristóffal, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának országos elnökével készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.