Közélet

A Jobbik a vandalizmus megfékezésért

A Jobbik a vandalizmus megfékezésért

2010. szeptember 22., szerda
A Jobbik a vandalizmus megfékezésért

A nap huszonnégy órájában működő ügyeleti helyeket hozna létre a belvárosban a Jobbik. A körzet képviselőjelöltje, Makovi Mária szerint a randalírozó fiatalokat csak az állandó járőrözés riaszthatja vissza. A párt polgármesterjelöltje, Keresztúri Farkas Csaba pedig a már állandó felügyeletre szoruló idősek ügyében tervez lépéseket.

Köztudott, hogy nincs nyugodt éjszakája a Szeged belvárosában élőknek.

Makovi Mária

, a Jobbik képviselőjelöltje szerdai, a Sellőháznál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Tisza-parton és a belvárosi utcákban isznak, randalíroznak a fiatalok, így a klinikákon fekvő betegek sem tudnak pihenni. A Sellőházból is jelezték már neki, hogy minden éjjel ki kell hívni a rendőrséget, a környékbeliek ugyanis nem is mernek rászólni a fiatalokra, mert akkor az ablakaikat is megdobálják.

Erre egy megoldást lát a Jobbik, méghozzá a polgárőrség, a városőrség és az ingatlankezelő rendészeinek a bevonásával három-négy ügyeleti pont kijelölését tervezi. Az említett szervezetekkel felállított közös, huszonnégy órás ügyelet lehet csak elrettentő a fiatalok számára. Hozzátette, hogy az egyik tervezett ügyeleti pont a Sellőházban lenne kialakítva. „Áldatlan állapotnak tartjuk azt is, hogy egy évtizedek óta a belvárosban élő nyugdíjas ugyanannyit fizet bérleti díj címén, mint egy néhány éve itt élő” – erről már a Jobbik polgármesterjelöltje beszélt.

Keresztúri Farkas Csaba

szerint differenciált rendszer kidolgozására van szükség, mely a lakásbérlés évét is figyelembe venné. Egész Szegedet érintő probléma, hogy felméréseik szerint több száz olyan idős ember él Szegeden – köztük sokan a belvárosban – akik segítségre szorulnak, de rokonuk nincs, aki gondoskodna róluk. A városban és környékén nincs olyan intézmény, ahol el lehetne helyezni ezeket az idős embereket méltó körülmények között. A Jobbik polgármesterjelöltje szerint ezen a helyzeten mindenképpen változtatni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.