Sport

A Fair Play jegyében fociztak a Kisstadionban + FOTÓK

A Fair Play jegyében fociztak a Kisstadionban + FOTÓK

2010. szeptember 21., kedd
A Fair Play jegyében fociztak a Kisstadionban + FOTÓK
Az ügyészek csapata és a Ságvári gimnázium diákjai nyerték az Egy Nap Egy Gól labdarúgótornát. A szegedi rendezvénnyel egy időpontban a világ hatvan országában gurult a labda. Az idén második alkalommal rendezték meg az Egy Nap Egy Gól labdarúgótornát az Oltalom SE rendezésében. Tavaly kilenc együttes küzdött a budapesti Elektromos pályán, ma pedig Szegeden a Kisstadionban tíz csapat, két kategóriában hajtotta a labdát. A tornát 11 éve minden esztendőben a világ hatvan országában megrendezik. A felnőtt és a diák csapatok igazi Fair Play találkozókat játszottak. A diákoknál egyáltalán nem volt játékvezető, a játékosok saját maguk döntöttek a szabálytalanságokról. „A felnőtt meccseken sem volt probléma, de megfigyeltem, amikor játékvezető irányította a találkozót, a játékosok többet megengedtek maguknak” – mondta Barok István főszervező, az Oltalom SE alelnöke. A tornán a legjobban az ügyészek csapata szerepelt, minden találkozót megnyert és száz százalékos teljesítménnyel torna győztes lett. A diákoknál a két rivális gimnázium, a Ságvári és a Radnóti csapott össze a döntőben, amit az egyetemi gyakorló iskola diákjai nyertek. „Sajátságos ez a torna, hiszen nem kellett küzdeni egyetlen kupáért sem, mert mindenki emlékplakettet kapott” – jegyezte meg a főszervező. A Peace One Day - One Day One Goal futball bajnokságot azon a napon bonyolítják le minden évben, amelyen az ENSZ az egész világra kiterjedő tűzszünet és erőszakmentességet hirdetett.

A torna végeredménye

Diákok, elődöntő: Radnóti gimnázium – Oltalom SE (Szeged) 4-1, Ságvári gimnázium - Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola 2-0. 3. helyért: Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola - Oltalom SE (Szeged) 3-0. Döntő: Ságvári gimnázium - Radnóti gimnázium 2-0. Végeredmény: 1. Ságvári gimnázium, 2. Radnóti gimnázium, 3. Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola, 4. Oltalom SE (Szeged). Felnőttek, 5. helyért: Radnóti gimnázium – Média 2-0. 3. helyért: Oltalom SE (Budapest) - Ságvári gimnázium tanárok 4-2. Döntő: Ügyészek – Rendőrség 2-1. Végeredmény: 1. Ügyészek, 2. Rendőrség, 3. Oltalom SE (Budapest), 4. Ságvári gimnázium tanárok, 5. Radnóti gimnázium, 6. Média.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.