Egyetem

7 milliós beruházás a kerékpáros iskolásokért + PANORÁMA

7 milliós beruházás a kerékpáros iskolásokért + PANORÁMA

2010. szeptember 17., péntek
7 milliós beruházás a kerékpáros iskolásokért + PANORÁMA

A Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény sikeresen pályázott egy európai uniós pályázatra, mely keretén belül megépülhet egy új, biztonságos zárt kerékpártároló, s az európai uniós szabályoknak megfelelő tusolóval egybekötött öltöző.

A projekt célja, hogy a már jelenleg is kerékpárt használó diákok és az intézmény dolgozói rendszeresen közlekedjenek ilyen módon, illetve táboruk gyarapodjon, annak segítségével, hogy a kerékpárokat időjárás- és lopásvédettséget biztosító zárt tárolóban tudják hagyni, mindemellett lehetőségük legyen a kerékpározás után tusolni, illetve átöltözni. A projekt hozzájárul ahhoz is, hogy az intézmény közössége kialakíthasson egy egészségesebb életmódot, illetve a közös kerékpáros programok segítségével növelje a közösség összetartását. A projekt példaértékű, hiszen az intézményben tanuló diákok különböző fokú fogyatékkal élnek, ezért társadalmi helyzetük és a társadalomba való beilleszkedésük az átlagosnál nehezebb. Az utolsó népszámlálás adatai szerint Magyarországon 577 ezer fogyatékos ember él, ez a népesség 5,7%-át jelenti (az 577 ezer ember 10,5%-a hallássérült és/vagy beszédhibás). A Sport és Egészség Éve 2010 keretén belül a Megyei Önkormányzat kiemelten támogat minden olyan pályázatot, mely biztosítja intézményei számára az egészséges életmód kialakítását. A projekt összköltsége közel 7 millió forint, melyhez az 5%-os önerőt a Csongrád Megyei Önkormányzat biztosította.


Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola - udvar

,

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.