„Összerúgják a port” a teológusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 9-11-én rendezik meg a 22. Szegedi Nemzetközi Biblikus konferenciát, ahol összecsapnak a szegedi katolikus és a debreceni református teológusok, de csak egy barátságos focimeccs erejéig, melyet szeptember 9-én tartanak Szegeden a Dugonics András Piarista Gimnázium tornatermében 18 órai kezdettel.

„Testben élünk”

A XXII. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciára az előadók Prágából, Budapestről, Tsukubából (Japán), Bécsből, Münchenből, Leuvenből, Zágrábból, Kolozsvárról, Győrből és Gyulafehérvárról érkeznek, jól reprezentálva nem csak a Kárpát-medencei magyar, hanem az európai és ázsiai biblikusokat is.
A konferencia kiemelkedő előadója a nemzetközi szaktekintély, Joachim Gnilka müncheni professzor, a pápai biblikus bizottság tagja, a konferencia lelkes támogatója. Joachim Gnilka, akinek számos könyvét fordították magyarra is, díjat alapított, melynek átadására szeptember 10-én kerül sor.

A kispályás mérkőzést kétszer 30 percre tervezik és a szakképzett bíró is pap lesz. A mérkőzést Kiss-Rigó László püspök a Biblikus Konferencia védnöke támogatja, és a szurkolók között ott lesznek a konferencia előadói és vendégei is.
A közhiedelemmel ellentétben, amely a teológusokat világtól és a testkultúrától elfordult lényeknek tartja, a fiatal teológiai professzorok és papok között többen hódolnak ennek a játék szenvedélynek és neves egyetemi tanárok között is akadnak, akik szívesen rúgják szabad idejükben a bőrt.
Tobias Nicklas katolikus biblikus, aki a Regensburg Egyetemén a katolikus újszövetségi Biblikus tanszékvezetője, maga is foci edző, és mint családapa, nemcsak a négy gyerekével edz rendszeresen, hanem a regensburgi hittanosok csapatát is ő készíti fel a különböző mérkőzésekre.
Michael Laban evangélikus biblikus, aki Wuppertálban is tanít, szintén rendszeresen edzi több lelkészség csapatát.
A szegedi biblikus teológus mérkőzés az első az egyházmegyében, és ezért a Biblikus konferencia vándorserleget alapított, amely vagy megmarad ezúttal a katolikusok birtokában, vagy Debrecenbe vándorol a református teológus növendék ügyességének következtében, akik egyébként a foci mellett a konferencia előadásait is kíváncsian hallgatják.

Szeptember 9-én csütörtökön szívesen látnak mindenkit a Dugonics András Piarista Gimnázium tornatermében. Drukkoljon akár konfesszió (felekezete – a szerk.) szerint, és a játék izgalma közben sem feledkezzen meg a keresztény erényekről. Barátságos meccsre kerül sor, amely a kapcsolatok elmélyítését és nem a konfliktusok kiélezését szolgálja. Nem a győztes csapat konfessziója, hanem a játék az igazán fontos.
További információ és a jelentkezési lap megtalálható az interneten.

Előző sztori

Megszületett a megyei listák sorrendje

Következő sztori

Csökkent a fizetés – Simor panaszkodott az EU-nak?