Bulvár

Vihar Szerbia felől – él a piros risztás (FRISSÍTVE)

Vihar Szerbia felől – él a piros risztás (FRISSÍTVE)

2010. augusztus 6., péntek
Vihar Szerbia felől – él a piros risztás (FRISSÍTVE)

Az Észak- és a Dél-Alföldön péntek kora délután óta piros riasztás van érvényben, az előrejelzések szerint egy újabb szupercella közelít dél felől.

Viharutánpótlás érkezik Szerbia felől. "A műholdképek tanúsága szerint Szerbiában igen erős zivatar keletkezés folyik, jó esély van arra, hogy ezek a most kialakuló rendszerek akár Magyarország területe fölé érjenek a késő délutáni órákban dél-délkelet irányból" - olvasható az

időkép.hu

-n

Korábban írtuk:

A szerb-román határt átlépve mozog egy hatalmas szupercella, mely nyílegyenesen tart az Alföld, a Viharsarok felé. A cella belépett Magyarország területére, igen heves eseményeket, nagyobb méretű jeget, viharos kifutószelet okoz. A cellából akár tuba, tornádó is lenyúlhat. Az

időkép.hu

információi szerint a szupercella elhagyta Szeged térségét, délután 14 órakor Békés megyében jeleztek számos településről heves zivatarokat és jégesőt. A szupercella a Viharsarok felé tart. A cellában igen intenzív a villámtevékenység, becslések szerint "közel 500 villámot produkál percenként a Viharsarokban tomboló zivatarrendszer."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.