Gazdaság

Világgazdaság: klinikák pénzügyi összeomlás előtt

Világgazdaság: klinikák pénzügyi összeomlás előtt

2010. augusztus 10., kedd
Világgazdaság: klinikák pénzügyi összeomlás előtt

Teljes pénzügyi összeomlás és a betegellátás ellehetetlenülése fenyegeti a pécsi, illetve a szegedi orvosi egyetemet, a debreceni és a fővárosi egyetemi klinikán pedig a betegellátás színvonala sérül nagymértékben, he nem pumpálnak pénzt az ágazatba - olvasható a Világgazdaság keddi számában.

A napilap a négy orvosképző egyetemet összefogó Egyetemi Klinikák Szövetségének (EKSZ) véleményét ismertetve arról írt, hogy az intézményeknek 25 milliárd forintra lenne szükségük a pénzügyi egyensúly eléréséhez. Az egyetemek vezetői szerint a jelenlegi helyzet a finanszírozás miatt alakult ki, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) ugyanis nem veszi figyelembe, hogy a klinikákra, országos intézményekbe utalják a súlyos és drágán gyógyítható betegeket és ezeknek az intézményeknek is átlagos díjat fizet, rájuk is vonatkozik a teljesítménykorlátozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.