Közélet

Péntektől hatályos a kettős állampolgárságról szóló törvény

Péntektől hatályos a kettős állampolgárságról szóló törvény

2010. augusztus 20., péntek
Péntektől hatályos a kettős állampolgárságról szóló törvény

Pénteken hatályba lépett a kettős állampolgárságról szóló törvény, mely értelmében 2011. január 1-től kedvezményes, egyszerűsített eljárás keretében, három hónapon belül állampolgársághoz juthatnak a határon túli magyarok – tette közzé a HírTv honlapja.

A magyar állampolgársági törvény módosítását május 26-án fogadta el az Országgyűlés 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett. A törvényt az akkor még hivatalban lévő

Sólyom László

köztársasági elnök írta alá május 31-én. A jogszabály augusztus 20-án lépett életbe, de csak 2011. január 1-től induló eljárásokban kell alkalmazni. A törvény szövege szerint „kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyar származását, és magyar nyelvtudását igazolja”. A törvénymódosításban nem érinti a választójog kérdését.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.