Kultúra

Pénteken kezdődik az országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

Pénteken kezdődik az országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

2010. augusztus 4., szerda
Pénteken kezdődik az országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

Pénteken kezdődik a máig egyetlen hazai szervezésű természetfilm-fesztivál a Csongrád megyei Pusztaszeren, a háromnapos seregszemlén 91 alkotást láthatnak az érdeklődők - tájékoztatta Csabai Ferenc szervező az MTI-t.

Az Árpád-major egyedi hangulatú Fűszercsarnokában pénteken és szombaton reggeltől késő estig összesen 55 amatőr és profi rendező 2007 után készült alkotását vetítik le - mondta a szakember. Hozzátette: az idei versenyre minden eddiginél több határon túli magyar filmes nevezett, így a közönség számos vajdasági, felvidéki és erdélyi munkát is megismerhet. A legtöbb - mintegy harminc - produkciót az etűd kategóriába nevezték, a könnyed vagy absztrakt hangvételű néhány perces kisfilmeket pénteken és szombaton is vetítik, az első nap az amatőr, a második nap a profi alkotók munkáit. A nézők láthatnak még a növények és állatok életét, a világ tájait, a vadászkultúrát, illetve az életmód és a környezetvédelem témáját bemutató pályaműveket.

Csabai Ferenc

elmondta, hogy a 2005-ben elindított fesztiválon a korábbi években hat-hétszáz vendéget fogadtak, idén azonban több látogatóra számítanak, mivel Szegedről kedvezményes buszjáratok indulnak a filmes seregszemle helyszínére. A filmvetítéseken kívül kísérőrendezvények is várják az érdeklődőket: kiállítás nyílik

Máté Bence

természetfotós és

Kovács Mátyás

festőművész alkotásaiból, szombaton este a Honeybeast együttes koncertezik. Azok, pedig akik nemcsak képekről szeretnének ismerkedni a természettel a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereinek vezetésével lovaskocsis kiránduláson látogathatnak el a fokozottan védett Büdösszék-tóhoz. A

Fiar Sándor

geográfus, természetfilmes vezette zsűri vasárnap délben hirdeti ki a fesztivál végeredményét, azt, kiket illett az egy-egy amatőr és profi kategóriadíj, s ki kapja az idei fődíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.