Sport

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

2010. augusztus 26., csütörtök
Partvonal: a megyei labdarúgás Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal rovatunkban ezúttal az új bajnokságokról, a CSLSZ-nek az utánpótlás-labdarúgásért és a megyei foci minél komolyabb szintű médiamegjelenéséért tett erőfeszítéseiről beszélgettünk Sahin-Tóth Dezsővel, a szövetség szakmai alelnökével.

A múlt heti cikkhez kapcsolódóan egyik olvasónk megjegyezte, a CSLSZ mostani vezetői „Csongrád megye csapatainak megígérték, hogy a Legenda-csapatokat visszahozzák a bajnokságba. Nagy reklámfogásról beszélünk vagy kudarcot vallottak.”

Sahin-Tóth Dezső

erre a hozzászólásra is reagált, hiszen – mint mondta – fontosnak tartja az ilyen jellegű párbeszédet, illetve a dolgok tisztázását.

Több „legendás” alakulattal bővült a megye III.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy nem kampányfogásról volt szó részünkről. Komoly erőfeszítéseket tettünk az utóbbi hónapokban a megyei labdarúgás alapjainak, bázisának szélesítéséért. Nagy öröm számunkra, hogy a megyei III. osztályban nőtt a csapatok száma, hiszen a tavalyi 12 helyett most 18 résztvevőt számlálhatunk. Több gárdát is sikerült visszacsábítani a Legenda-kupából, így a Bütyök Csárda Mártélyt, a Röszke II.-t, a Sándorfalva II.-t vagy éppen a Csengelét. Mint azt múlt héten is említettem, komoly hagyományokkal bíró együttesek éledtek újjá, és új gárdák is alakultak (például Deszk, illetve Baktó-Petőfitelep vagy Makó III.), ilyenekre pedig bizony sok éve nem volt példa. Azt is rendkívül fontosnak tartom, hogy a megyei II. osztályban a korábbi, kicsit igazságtalan háromfordulós rendszert átalakítottuk. Biztos vagyok benne, hogy a kétcsoportos pontvadászatot követő rájátszás színvonal-emelkedést hoz, s rendkívül izgalmas lesz a szurkolók számára is. Ugyanígy azt várom, hogy a megyei I. osztályban is kiélezettebb lesz a küzdelem, mint tavaly, s még jobbak lesznek a meccsek is, hiszen több a masszív alakulat, mint korábban” – mondta az alelnök. A CSLSZ továbbra is elkötelezett az utánpótlásfoci fejlesztése iránt – folytatta Sahin-Tóth Dezső. A héten elnökségi ülésen döntenek a korosztályos bajnokságok lebonyolításáról. A serdülőknél kétcsoportos viaskodást terveznek rájátszással, ami szakmailag mindenképpen hasznos lesz a fiatal tehetségek számára. Az előkészítő korosztályban a nagy utazási távolságok elkerülése miatt marad a három csoport. Az alelnök „szíve csücske” a most induló U12-es bajnokság, melyhez nagy reményeket fűz. Igen örvendetes és biztató, hogy húsz körüli csapat jelezte nevezését.

Focit a médiába!

„Mindemellett rengeteget dolgoztunk és dolgozunk azon, hogy Csongrád megye labdarúgását minél nagyobb médiafigyelem övezze a gyerekfocitól a felnőttek pontvadászataiig. Úgy érzem, szép eredményeket értünk el, valami egyértelműen megmozdult, ami az egész sportág számára pozitív. Ezen a portálon például hétről hétre olvashatnak online közvetítéseket megyei mérkőzésekről, jómagam folyamatosan beszámolok a szövetség friss híreiről, s sikerült megnyernünk a SZEGEDma.hu-t a megyei magyar kupa névadó támogatójának is. Akár az itteni hírek között böngészünk, akár más megyei sajtóterméket követünk figyelemmel, láthattuk és láthatjuk, hogy egyre többször találkozunk a megyei futball érdekességeivel, információival: a gyermekfocitornáktól kezdve a csapatok évzárójáig vagy a CSLSZ díszkiosztójáig ráadásul igen színes a paletta. Sokat dolgozunk a CSLSZ új honlapján is. Arra törekszünk, hogy minél gyorsabban és pontosabban tájékoztassuk a hírekről, eredményekről a labdarúgás szereplőit, s bár természetesen akadnak hibák, nehézségek, biztos vagyok benne, hogy portálunk folyamatosan fejlődni fog, s egyre inkább kiszolgálja majd az igényeket” – fejtette ki.

Új lendülettel a megyeválogatotti program

Az alelnöktől azt is megtudtuk: a szövetség ősszel még az eddiginél is nagyobb lendülettel folytatja utánpótlásprogramját, tovább építik a korosztályos megyeválogatottakat, melyeknek nagy sikerül volt tavasszal. „A kibővített utánpótlás- és edzői bizottság tagjaival, valamint az újrainduló Bozsik-program megyei koordinátoraival közösen olyan szakembereket igyekszünk keresni a megyeválogatottak élére, akik erre a feladatra szakmailag és emberileg is megfelelőek. Mindezeken kívül szeptember 1-jétől egy újdonsággal is szolgáljuk az edzők közötti együttműködést erősítendő: a pro licences kollégák naprakész szakmai anyagokat tesznek majd közzé a CSLSZ-honlapon mindenki épülésére és fejlődésére” – árulta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.