Mars hitelből – vagy bejön, vagy nem

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kábé ez a helyzet most, de lehet, hogy olyan bátrak, magabiztosak a városházán – hiszen mind a világgazdaság, mint a honi pénzügyi helyzet erre okot ad – hogy aláírt támogatási szerződés, kvázi biztos EU-s támogatás nélkül belevágnak egy beruházásba, amit mindeközben úgy kommunikálnak, hogy uniós pénzből jön létre.

Sőt, a Brüsszelhez kötődő projektekből jól ismert tábla is kinn függ. De tudják-e, hogy nemcsak a Mars tér van veszélyben?! Ez az egész belvárosi rehabilitációt érinti, a Lófarát, a Kölcsey és a Gutenberg utcát. Nem, ennél sokkal okosabbak a torony alatt. Az van, hogy megcsinálják, aztán odavágnak a hivatal asztalára: kész, nehogymá most ne írjátok alá, mikó kész! Ez amolyan botkai kényszer az NFÜ felé. Reméljük, bejön, és megérte, ha nem, akkor mondhatjuk, hogy kétmilliárd a szegediek zsebéből a kampánycélokat szolgálta, a szerződés ugyanis azért nincs aláírva, mert siettek, hogy az önkori választásokra durranjon. Apropó, emlékeznek arra, amikor a várossal pereskedő Mars téri kereskedőket azért anyázták a torony alatt – és a csatlós média is elkezdte őket ízekre szedni –, mert elúszhat az uniós pénz? Haha. Elúszhat, ami még mindig nincs meg, tehát akkor sem volt, tehát hazudtak…

Előző sztori

A Fidesz megelőzné a repülőtéri baleseteket + FOTÓK

Következő sztori

Szerda: Belcanpop