Sport

Labdarúgás: UTC-bravúriksz utcabállal + FOTÓK

Labdarúgás: UTC-bravúriksz utcabállal + FOTÓK

2010. augusztus 22., vasárnap
Labdarúgás: UTC-bravúriksz utcabállal + FOTÓK
Továbbra is veretlen a labdarúgó megyei I. osztályban az újonc UTC, mely szombaton odahaza játszott gól nélküli döntetlent a címvédő Csongráddal. Helyzetei alapján Pálfy Zoltán együttese akár még nagyobb bravúrt is elérhetett volna a Torontál UTCabál csúcspontjaként megrendezett bajnokin. Egész napos sport- és kulturális rendezvényt tartottak szombaton Újszegeden a Kertész utcában. A többéves hagyományra visszatekintő Torontál UTCabálhoz mára a városrész sportegyesülete, az Ujszegedi Torna Club is csatlakozott, így Újszeged visszafoglalásának 89. évfordulója mellett az UTC első hazai megye I.-es mérkőzését is ünnepelhették a kilátogatók. A részt vevő családok apraját és nagyját színes programok várták: gyermekfoci, íjászbemutató, néprajzi előadások, Füvészkert-látogatás. 17 órakor csapott össze az UTC felnőttcsapata a bajnokság tavalyi aranyérmesével, a Csongráddal. A vendégek az első fordulóban letették névjegyüket a Tápé 7-0-s kiütésével, igaz, Fejszéék is remekül mutatkoztak be, hiszen 1-1-es döntetlent értek el a SZVSE-Gyálarét vendégeként. A találkozó hazai rohamokkal indult, az UTC megpróbálta nyomás alá helyezni Keller Mihály együttesét, s az első harminc percben jobban, veszélyesebben is futballozott ellenfelénél. Az első félidő végét és a második játékrész elejét viszont már a Csongrád uralta, többet volt náluk a labda, ám igazi gólhelyzeteket inkább szabadrúgásokból tudtak kialakítani. A kapuba azonban nem tudtak találni, így a mérkőzés utolsó harmadára fordulva látszott, aki beköszön, minden bizonnyal három ponttal lesz gazdagabb. Nos, az újszegediek előtt adódtak a meccslabdák, hiszen Mazula és Jaksa is ziccerbe került, ám hiába vezették mindketten egyedül Bíró kapusra a labdát, mindkét kísérlet eredménytelenül végződött, a hazai futballisták a ketrec mellé gurítottak. Hiányzott már a koncentráció. Az UTC így nem lehet csalódott, hiszen újoncként a pontvadászat két meghatározó gárdája ellen maradt veretlen az első két játéknapon. A következő körben augusztus 28-án (szombaton) 17 órai kezdettel a Csanádpalota FC otthonában lépnek majd pályára Erhardték, az összecsapásról élő, online közvetítésben számolunk be.

A labdarúgó megyei I. osztály 2. fordulójában:

UTC – Csongrád TSE 0-0 Újszeged, Kertész utca, 250 néző, vezette: Fodor Lajos. UTC: Béry – Farkas, Konkoly, Török (Kószó), Erhardt, Szabó, Szántó, Jaksa, Laudisz (Péczely), Balogh, Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán. Csongrád: Bíró – Bánfi, Lajos, Boldizsár, Polyák, Deli, Lévai, Lekrinszki, Sarusi (Szepesi), Ruzsinszki, Czibolya (Szeles). Vezetőedző: Keller Mihály. Pálfy Zoltán: „Elégedett vagyok a mutatott játékkal, hiszen a srácok végrehajtották, amit kértem tőlük. Jól, fegyelmezetten védekeztünk, ám a támadásban nagyobb koncentrációra van szükség. Ebben kell még előrelépnünk, hiszen a helyzetekkel sajnos igen bőkezűen bánunk. A ziccereket muszáj értékesíteni, hogy győzelmeket könyvelhessünk el a megyei I. osztályban. Nagyon örülök, hogy mindkét mérkőzésünkön végig bírtuk erővel!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.