Sport

Labdarúgás: szegedi rangadóval nyit a megye élvonala

Labdarúgás: szegedi rangadóval nyit a megye élvonala

2010. augusztus 2., hétfő
Labdarúgás: szegedi rangadóval nyit a megye élvonala

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) versenybizottsága hétfő este a beérkezett nevezések alapján döntött arról, hogy mely csapatok indulhatnak a megye I., II. és III. osztályú bajnokságaiban. A részletes sorsolás a csapatokkal való egyeztetés után néhány napon belül eldől, a megyei I. osztály nyitófordulójának párosítása már biztos.

A SZVSE-Gyálarét az újonc UTC csapatát fogadja a megyei bajnokság első osztályában, a Mindszent Kistelekkel csap össze, Sándorfalva a Dorozsmát fogadja, a másik feljutó, az Üllés Balástyára látogat – csak néhány érdekesség az élvonal párosításaiból, mint ahogy már tűkön ülve várják az amatőr labdarúgás szerelmesei a megyei II. és III. osztály sorsolását is. Érdekesség, hogy bár a Kisteleki TE feljutott az NB III-ba, ahol KITE-Szeged néven indul, fuzionált a Károlyi DSE-vel, s annak jogán egy megyei I. osztályú csapatot is elindított. Alább a csoportbeosztásokat olvashatják.

A Csongrád megyei I. osztály első fordulójának párosításai:

Augusztus 14. (szombat) 17 óra:

Csanádpalota – Mórahalom Csongrád – Tápé Kiszombor – Röszke Mindszent – Kistelek II.

Augusztus 15. (vasárnap) 17 óra:

Balástya – Üllés SZVSE-Gyálarét – UTC Sándorfalva – Dorozsma Nagymágocs – Ásotthalom

A Csongrád megyei II. és III. osztály csapatai:

A Csongrád megyei II. osztályú bajnokságra 20 jogosultságot szerzett csapatból 19 nevezett (a Forráskút végül a megye harmadik vonalában indul), míg a megye III. osztályába 18 csapat nevezését fogadta el a versenybizottság (itt az Apátfalva nevezését utasították el hiányosságok miatt). E két osztályban még folynak egyeztetések az első fordulót illetően is.

Csongrád megyei II. osztály Tisza-Maros csoport:

Algyő, Fábiánsebestyén, Földeák, Hódmezővásárhely II., Makó II., Szegvár, Szentesi Kinizsi, Székkutas, Szőreg, Újszentiván.

Csongrád megyei II. osztály Homokháti csoport:

Baks, Bordány, Csanytelek, FK 1899 Szeged, Szatymaz, Tömörkény, Tanárképző, Zákányszék, Zsombó. Csütörtökön a programegyeztető értekezleten a csapatok megvitatják azt a javaslatot, hogy a két csoport első 5 helyezettje felsőházi rájátszásban döntse el a feljutást, míg a kiesés ellen az alsóháziak játszanak majd.

Csongrád megyei III. osztály:

Algyő II., Csengele, Csongrád II., Deszk, Domaszék, Forráskút, Hódmezővásárhely III., IKV Alsóváros, Baktó-Petőfitelep, Kübekháza, Makó III., Mártély, Öttömös, Pusztamérges, Röszke II., Ruzsa, Sándorfalva II., Tiszasziget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.