Sport

Labdarúgás: kupaszerda Csongrád megyében kiváló meccsekkel

Labdarúgás: kupaszerda Csongrád megyében kiváló meccsekkel

2010. augusztus 17., kedd
Labdarúgás: kupaszerda Csongrád megyében kiváló meccsekkel
A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájának 2. fordulójában lép pályára szerdán a Tisza Volán SC Szeged és a SZVSE-Gyálarét is: előbbi együttes az NB III-as Gyulát, utóbbi az NB II-es Békéscsabát fogadja 16.30-kor. Közben megkezdődik a megyei selejtező is, immár SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa néven, portálunk által támogatva.

NB I-es ellenfélről álmodik a Volán

A Tisza Volán SC Szeged győzelemmel kezdte az NB III-as pontvadászatot, Beretka Péter hajrában szerzett góljával 3-2-re verte a Szarvast. Az ugyancsak az Alföld csoportban szereplő Gyula 4-0-ra kapott ki Tökölön – reméljük, ez a pofon szerdáig benne is marad a békésiekben. „Tavaly a bajnokságban oda-vissza vertük a Gyulát, amely azonban Fodor Sándor vezetésével masszív gárdává vált. Meg is lepődtem a hétvégi vereségükön, bár hozzá kell tenni, sokáig játszottak emberhátrányban. Bizonyára javítani szeretnének, s nekik is fontos a kupa, de nekünk is az, ezért mindenképpen tovább akarunk jutni. Amikor annak idején a Vágó Attila-féle Szeged a Honvéddal mérkőzhetett, előtte éppen a Gyulát verte ki, remélem, ez jó ómen lesz. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt, s a következő körben egy NB I-es csapatot tudunk Szegedre hozni. A srácoknak érezhetően jót tett, hogy Beretka Peti az utolsó pillanatban bevitte a győztes találatot a Szarvas ellen, felszabadultak, jókedvűek, várják a következő feladatokat. Olyanoknak is lehetőséget adok szerdán, akik hétvégén nem játszottak – bízom benne, hogy a vasárnapi, szabadkígyósi bajnoki előtt törhetem majd a fejem, hogy állítsam össze a kezdőt” – mondta portálunknak Buchholcz Gábor vezetőedző. A mester ezúttal nem számíthat Grünvald Attilára, akit egy kupameccsre tiltottak el tótkomlósi piros lapja miatt, illetve a sérült Magyar Norbertre – az új szerzemény odahaza, Vajdaságban gyógykezelteti magát.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Czirják – Búzási, Boldizsár, Vida, Mészáros – Vágó, Mórocz – Vastag Sz., Beretka, Végh – Kazi.

Békéscsaba elleni teszt előtt a SZVSE

A Szegedi Vasutas SE megyei I. osztályú gárdájára vár nagyobb feladat, hiszen a nagy múltú, jelenleg NB II-es Békéscsabával meccselnek Gyálaréten. Sahin-Tóth Dezső szakmai igazgató amondó: nem feltartott kézzel lépnek majd pályára, szeretnék megnehezíteni a lila-fehérek dolgát. „Aki úgy fut ki a gyepre, hogy eleve feladja a csatát, az nem sportoló. Könnyen előfordulhat a kupában, hogy egy csapat lebecsüli ellenfelét. Tavaly például a Makót is sikerült megszorongatnunk, számos helyzetet dolgoztunk ki ellenük. Jelentősen megfiatalodtuk a nyáron, több meghatározó játékos távozott, sok munka vár még a srácokra, de mindent megteszünk a Békéscsaba ellen, ezt ígérhetem. Úgy érzem, elöl markánsak vagyunk, ám ott is nagyobb alázatra és koncentrációra van szükség, a hátsó alakzatot viszont még csiszolgatnunk kell. Ifjú tehetségeinknek igen jó erőfelmérő lesz ez a meccs, ezért azt várom, hogy mindenki teljes erőbedobással és lelkesedéssel vesse magát a küzdelembe” – nyilatkozta a sportvezető.

A SZVSE-Gyálarét várható kezdőcsapata:

Reguli – Földeák, Hegyesi Á., Virág, Ágoston –Simon, Fábián, Fröhlich – Dürgő, Mangó, Hegyesi Zs.

Magyar Kupa országos főtábla 2. forduló:

2010. augusztus 18. (szerda) 16.30

Tisza Volán SC Szeged – Várfürdő-Gyulai Termál FC SZVSE-Gyálarét – Békéscsaba 1912 Előre SE Hódmezővásárhelyi FC – Makói FC

A SZEGEDma.hu a magyar kupa mellett

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa néven indul útjára augusztusban a labdarúgó magyar kupa 2011/2012-es kiírásának megyei selejtezője. A SZEGEDma.hu és a CSLSZ megállapodásának célja a labdarúgó magyar kupa megyei rangjának emelése. Ennek értelmében portálunk egy díszes vándortrófeával köszönti majd a megyei selejtező végső győztesét – először 2011 tavaszán. A CSLSZ pedig pályázati forrásainak terhére pénzdíjat ajánlott föl, az első helyezett csapatnak 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek pedig 20 ezer forint értékben. Szerdán az 1. forduló küzdelmei kezdődnek meg. Az idén az országos főtáblára jutott négy megyei alakulat (Tisza Volán SC Szeged, Hódmezővásárhelyi FC, Ásotthalom, SZVSE-Gyálarét) csak a 3. fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az NB II-es Makói FC pedig – ahogy idén is – alanyi jogon lesz majd főtáblás, így a selejtezősorozatban nem vesz részt.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. forduló:

2010. augusztus 18. (szerda) 17.00:

Földeák – Csanádpalota Bordány – Kiskundorozsma Újszentiván – Kiszombor Szatymaz – Balástya Székkutas – Nagymágocs Szőreg – Tápé IKV Alsóváros – Ujszegedi TC Üllés – Ruzsa Baks – Szegvár Csanytelek – Szentesi Kinizsi Mártély – Fábiánsebestyén Csengele – Tömörkény Domaszék – Zákányszék Forráskút – Zsombó Baktó-Petőfitelep – Deszk Tiszasziget – Kübekháza

2010. augusztus 18. (szerda) 19.00:

FK 1899 Szeged – Röszke

2010. augusztus 25. (szerda) 17.00:

Pusztamérges – Öttömös Algyő – USC Tanárképző

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.