Sport

Labdarúgás: itt az első SZVSE-győzelem!

Labdarúgás: itt az első SZVSE-győzelem!

2010. augusztus 29., vasárnap
Labdarúgás: itt az első SZVSE-győzelem!

A helyzetkihasználással továbbra is gondjai akadnak a SZVSE-Gyálarét csapatának, de a vasutasok dicséretére legyen mondva: hátrányból fordítva, hatalmasat küzdve legyőzték a Röszkét a megyei I. osztály 3. fordulójának szombati összecsapásán.

A Röszke gárdáját fogadta a hirtelen beköszöntött augusztusi őszben a SZVSE-Gyálarét, melynek kispadján

Bóka Ferenc

vezetőedző távollétében – a mester még a következő fordulóra már hazatér – ezúttal is

Hágelmann Endre

, az ifik edzője foglalt helyet. Hatalmas lendülettel kezdték a találkozót a szegediek, akik az UTC és a Kiskundorozsma elleni döntetleneket követően első győzelmükért hajtottak. Sok passzal, kombinatív játékkal őrölte föl ellenfelét a hazai gárda, s sorra alakította ki a helyzeteket. Az első félidőben csak

Mangó Ferenc

négy alkalommal állt szemben a röszkeiek kapusával, de képtelen volt a hálóba találni. Az elsősorban a védekezésre összpontosító látogatók a második félidőre sem változtattak taktikát, igyekeztek őrizni az egy bajnoki pontot, s egy-egy kontrából veszélyeztetni. A futball íratlan szabályai szerint aztán érkezett a hideg zuhany – mármint szegedi szempontból –, hiszen a második játékrész feléhez érkezve a Röszke szerzett vezetést; mégpedig furcsa körülmények között. Történt, hogy

Hegyesi Zsolt

kilépett, s

Szabó

kapus elütötte őt – a SZVSE-sek úgy látták, mellbe rúgta –, ám

Széll

játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Nem úgy a másik oldalon, ahol az ellentámadásnál befújt egy büntetőt a vendégeknek. A megítélt tizenegyest

Tanács Attila

magabiztosan értékesítette (0-1). A padlóról kellett tehát felállniuk a hazaiaknak, de megtették, még magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, s nyolc percen belül fordítottak is: előbb Mangó Ferenc, majd

Dürgő Péter

lőtt remekbe szabott gólt, joggal tapsoltak a helyi drukkerek. Több találat már nem esett, de a SZVSE-Gyálarét így is megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A gárda így jelenleg három forduló után ötpontos. A következő fordulóban igazi rangadó vár Hegyesiékre: szeptember 5-én (vasárnap) 16.30-tól az Ásotthalom otthonában lépnek pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 3. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Röszke SK 2-1 (0-0).

Gyálarét, 200 néző, vezette: Széll János.

SZVSE:

Reguli – Földeák, Ágoston, Hegyesi Á., Csobán K., Fröhlich, Fábián (Kenderesi 73'), Simon, Dürgő, Mangó (Magony 88'), Hegyesi Zs. Edző: Hágelmann Endre.

Röszke:

Szabó – Tóth, Bencsik, Laczi N., Szilágyi, Bálint (Samu 60'), Tanács, Laczi Z. (Janik 80'), Takács, Balogh, Király (Kis 70'). Vezetőedző: Berki István.

Gólszerző:

Mangó (68'), Dürgő (73'), illetve Tanács (11-esből 65'). Hágelmann Endre:

„Úgy gondolom, a 2-1 nem tükrözi reálisan a két csapat közötti szombati különbséget. Az első félidőben öt-hat kihagyhatatlannak tűnő helyzetet puskáztunk el, de így is gratulálok a fiúknak, mert hátrányból fordítva sikerült megnyerni a meccset.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.