Közélet

Kedvezményeket nyújtó városkártyát vezetnek be Szegeden

Kedvezményeket nyújtó városkártyát vezetnek be Szegeden

2010. augusztus 27., péntek
Kedvezményeket nyújtó városkártyát vezetnek be Szegeden

Kedvezményeket nyújtó ingyenes városkártyát vezet be Szegeden az állandó lakosoknak a helyi önkormányzat – jelentette be Botka László, a csongrádi megyeszékhely polgármestere pénteken.

A városkártya kettős haszonnal jár: tovább erősíti a szegediekben a lokálpatriotizmust és gazdasági előnyöket teremt a helyi vállalkozásoknak – mondta az MSZP-s politikus a kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón. A szegedi közgyűlés 2009 decemberében döntött a városkártya indításáról. A rendszer kiépítésére és tízéves működtetésére kiírt közbeszerzési eljárást a Bónuszkártya Magyarország Kft. nyerte el – közölte a polgármester. A rendszerhez eddig hatvan üzlet csatlakozott, az elfogadóhelyek számát az év végéig szeretnék száz fölé emelni. A cégek a kártyabirtokosoknak 5 és 20 százalék közötti kedvezményt nyújtanak, vagy később beváltható pontok gyűjtését teszik lehetővé – mondta

Botka László

, hozzátéve, hogy ez a kettős megoldás az országban jelenleg egyedülálló. A kedvezményeket nyújtók köréhez csatlakoztak az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok is, így a helybéliek a színházban, a szabadtéri játékokon, a Belvárosi Moziban vagy az Anna Fürdőben is használhatják kártyájukat - mondta. A szegedi állandó lakosok postai úton vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán személyesen igényelhetik kártyájukat.

Barta Balázs

, a Bónuszkártya Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a jövőben közüzemi szolgáltatókat is szeretnének bevonni a rendszerbe, amelyhez hasonlót az ország szinte minden megyéjében működtetnek már.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.