Sport

Janics Natasa fantasztikus időket evezett a vb előtt

Janics Natasa fantasztikus időket evezett a vb előtt

2010. augusztus 17., kedd
Janics Natasa fantasztikus időket evezett a vb előtt

A szegediek háromszoros olimpiai bajnoka, Janics Natasa a hétvégi világbajnokság előtt hajót cserélt. Natasa az új kajakkal fantasztikus időket evezett. Edzője, Kovács László azt nyilatkozta, hogy tanítványa kitűnő formában utazik a poznani vb-re.

Az EDF Démász Szeged Víziport Egyesület háromszoros olimpiai bajnoka,

Janics Natasa

szerdán reggel utazik a lengyelországi világbajnokságra. A magyar válogatott húzóembere öt számban áll rajthoz, ebből három – a 200 és az 500 egyes, valamint az 500 négyes – olimpiai táv. Várhatóan Natasa a döntők napján ötször áll rajthoz. Már előre tudni lehet, hogy emberfeletti teljesítményre vállalkozott az olimpiai bajnoknő. „Még egyszer ilyen stressznek nem lehet kitenni Natit. Senki nem kérte tőle, hogy vállaljon öt számot, ő mégis megpróbálja. Biztos vagyok benne, hogy jövőre a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már csak a fő számaira fog koncentrálni, és ennyiszer nem áll rajthoz” – nyilatkozta Janics Natasa edzője,

Kovács László.

Hozzátette: Natasa fizikailag és pszichésen is kitűnő állapotban van, de nagyon ideges és feszült. „Nati minden verseny előtt nagyon izgul. Borzasztóan pörgeti magát. Ha vízre kerül feloldódik, és bízom benne úgy kajakozik, mint az edzéseken. Remek időket produkált 200-on és 500 méteren is. Elárulom, Natit nagyon fűti a vágy, hogy bizonyítson a hosszabbik egyéni számában, hiszen amióta megszerezte az olimpiai bajnoki címet, nem indult 500-on világbajnokságon. Állandóan azt hajtogatta, hogy pályát szeretne menni időre. Nyilván ez is megtörtént néhányszor, és csak csodálkoztunk az időeredményén” – mondta Kovács László, akitől hiába kérdeztük, mennyi ez a szuper idő, nem árulta el, és csak annyit válaszolt szerényen, hogy minden pálya más: „a szolnoki biztosan gyors”. Annyit azonban sikerült megtudni, hogy Janics Natasa öt nappal ezelőtt vadonatúj fejlesztésű kajakba ült át. Egyszer kipróbálta, és azt mondta edzőjének: „mintha rám szabták volna.” „A gyári adatok szerint, a hajó egy másodperccel is gyorsabb lehet, mint az előző. Nos, Nati tesztelte ,és nem állítottak valótlant a készítők” – árulta el az edző, aki arra a kérdésünkre, hogy nem rizikós-e néhány nappal a vb előtt váltani, azt felelte: Natasa nem most kezdte a kajakozást, tudja, mit vállalt be. „Mi edzők is úgy láttuk, hogy remek a hajó, azonnal megszokta, nem volt átállási idő, tehát indulhat vele nyugodtan Poznanba.” Mint megtudtuk, Natasa annyira biztos a dolgában, hogy régi hajóját nem is pakolta fel, csak egy hullámos vízre tervezett kajakot szállíttatott Lengyelországba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.