Közélet

Hüvös: 20 milliárd hitel látványberuházásokra

Hüvös: 20 milliárd hitel látványberuházásokra

2010. augusztus 11., szerda
Hüvös: 20 milliárd hitel látványberuházásokra

„Az önkormányzat hitelállománya Botka László polgármestersége alatt 6,3 milliárdról, az önkormányzati cégek kötelezettségvállalásaival együtt, több mint 20 milliárd forintra emelkedett” – reagált Szeged vagyoni és pénzügyi helyzetét ismertető sajtótájékoztatóra Hüvös László. A frakcióvezető szerint az uniós forrásokat kellő hatékonyság nélkül használták fel a városban.

Nagy Sándor

alpolgármester arról számolt be, hogy a megítélt uniós támogatások tekintetében országos összehasonlításban is kiemelkedő Szeged, hiszen több mint 220 milliárd forintot ítéltek meg az önkormányzatnak, az egyetemnek, civil szervezeteknek és gazdasági társaságoknak összesen. A szegedi Fidesz frakcióvezetője,

Hüvös László

az alábbi közleményben reagál az elhangzottakra: „

Botka László

polgármestersége alatt az önkormányzat hitelállománya 6,3 milliárdról az önkormányzati cégek kötelezettségvállalásaival együtt több mint 20 milliárd forintra emelkedett. A közpénzek jelentős részét látványberuházásokra költötték, de még ezeket sem sikerült határidőre befejezni. Botrányok, indokolatlan csúszások, átláthatatlan alvállalkozói viszonyok, közlekedési káosz jellemezi a kivitelezéseket, közben pedig nem sikerült új munkahelyeket létrehozni Szegeden. Városunkban az elmúlt ciklusban közel 2000 fővel emelkedett a munkanélküliek száma. Az uniós források felhasználása pazarlóan, szakértelem és kellő hatékonyság nélkül történik. Hová lett a pénz? A szegedieknek, a polgármester támogatásával drasztikusan emelkedő közüzemi díjakban kell megfizetniük a felelőtlenség árát. A számok bizonyítják, hogy Botka László ténykedés a stratégiai ágazatokban egyértelmű kudarc” – olvasható Hüvös László frakcióvezető közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.